Πεντανόστιμοι γίγαντες με φέτα
Στο τέλος βάζετε τη φέτα ως συνοδευτικό
Συστατικά
1 συσκευασία (500γρ.) φασόλια γίγαντες,
1 κύβο για όσπρια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια,
2 κόκκινες + 2 πράσινες πιπεριές
κομμένες σε ροδέλες,
1 συσκευασία (250ml) συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κουταλάκι ντοματοπελτέ,
1 πρέζα ζάχαρη,
2 ½ φλ. ζεστό νερό,
2 κουταλάκια αλάτι,
πιπέρι.
Βήματα
Βάζετε τα φασόλια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα, το ζωμό και τα βράζετε για περίπου 40΄. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5΄. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 10΄ μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα φασόλια και προσθέτετε τα 2 ½ φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τα φασόλια στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.