Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Μια πίτσα που όλοι αγαπάμε
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
150 ml νερό
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
Για τη γέμιση
250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
Σάλτσα τομάτας σπιτική
Παρασκευή
Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.