Υλικά

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
150 ml νερό
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη

Για τη γέμιση

250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
Σάλτσα τομάτας σπιτική

Παρασκευή

Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια. 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.

Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

Προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.