Υλικά

6 μελιτζάνες τσακωνικές κομμένες σε καρεδάκια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
250 γραμ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. τραχανάς γλυκός ή πλιγούρι ή ρύζι
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε κύβο τις μελιτζάνες και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’ να πάρουν ελαφρύ χρώμα

Στο μεταξύ σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8’ από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν για 4-5’ και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10’.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά της γέμισης. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι. Βάζουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.

Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.