Κολοκυθοτυρόπιτα: Μια διαφορετική πίτα
Με φέτα θρυμματισμένη και δυόσμο
Υλικά
Για ζύμη
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξίδι
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
500 ml κρύο ή χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων (χειροποίητο φύλλο)
Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα των φύλλων (φύλλο σφολιάτας)
Για γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Άνηθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος ξερός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε το φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας.
Για γέμιση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη, τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε 30' για να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα στύβουμε, για να βγάλουν κι άλλα υγρά και τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.