Σουηδικό κέικ σοκολάτας
Φτιάχνεται με απλά υλικά αλλά είναι διαφοετικό από τα άλλα
Υλικά
10 κομμάτια
150 gr βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
125 gr σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά
75 gr αλεύρι
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. κακάο
Για το γλάσο:
125 gr σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22cm. Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και τέλος πετάμε αυτό που περισσεύει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το κακάο. Χτυπάμε το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Όταν το βγάλουμε το κέικ πρέπει να έχει κρουστά εξωτερικά και να είναι ρευστό εσωτερικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όταν ψήνουμε το κέικ.
Όταν κρυώσει το κέικ εντελώς ρίχνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας.