Συστατικά:

- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο για σνίτσελ
- 2 μεγάλα αυγά
- 140 γρ (1 φλυτζ.) αλεύρι
- 140 γρ (1 φλυτζ.) φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 1/2 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
- 1 κ.σ. κίτρινο κάρυ
- 1 κ.γ. πιπέρι
- Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση)

Προετοιμασία

Αλατίζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά.

Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ, ανακατεύουμε καλά, τη φρυγανιά και όλα τα μπαχαρικά, ώστε να κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι (τουλάχιστον 2εκ. βάθος) και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φριτέζα, στους 160 βαθμούς περίπου.

Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με το αλεύρι και το αλευρώνουμε καλά.

Το τινάζουμε, και το βάζουμε στο μπολ με το αυγό. Το στραγγίζουμε στο χείλος του μπολ και το βάζουμε στο μπολ με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά.

Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι, και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Δεν το γυρνάμε συνέχεια. Ιδανικά πρέπει να το τηγανίσουμε με ένα γύρισμα. Βάζουμε κάθε κομμάτι που τηγανίζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, ή ρύζι ή πουρέ, και συνοδεύουμε με την αγαπημένη μας σος. Καλή όρεξη!