ΥΛΙΚΑ

1 φρατζόλα ψωμί (350γρ) – όχι φρέσκο
2 αυγά
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
½ κουτ. γλ. κανέλα
¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
¼ κουτ. γλ. μπαχάρι
¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος 
120 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε το φρέσκο βούτυρο με ένα κουτάλι σε ένα ταψί (περίπου 23*35 εκ.). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Κόβουμε τη φρατζόλα σε 8-9 φέτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Βουτάμε κάθε φέτα μέσα στο μείγμα να απορροφήσει και την τοποθετούμε στο ταψί, πάνω στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Συνεχίζουμε με όλες τις φέτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.

Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς αέρα, βάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 20-25’.

Όσο ψήνονται οι αυγόφετες, ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο με την άχνη να γίνει αλοιφή και στη συνέχεια σταματάμε κατά διαστήματα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Μόλις ψηθούν οι αυγόφετες σερβίρουμε με κρέμα, μέλι, κανέλα και αποξηραμένα φρούτα αν θέλουμε.

Μπορούμε να παραλείψουμε το στάδιο της αναμονής στο ψυγείο, απλά αυτό βοηθάει να απορροφήσει το ψωμί καλύτερα το μείγμα αυγού.