Υλικά

Μελιτζάνες φλάσκες 6 τεμ κομμένες στα δύο
Μοσχάρι 700 γρ κομμένο καρέ
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Πιπεριές πράσινες 2 τεμ ψιλοκομμένες
Ντομάτες 3 τεμ ψιλοκομμένα
Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι
Νερό 1 ποτήρι
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε στα δύο οριζόντια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα τους (το κρατάμε σε ένα μπολ).

Βάζουμε σε τηγάνι το καλαμποκέλαιο να κάψει και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε το κρέας σε καρέ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,την πιπεριά και τις ντομάτες.

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κρεμμύδια και το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και το την ψίχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε, βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ντοματοπολτό, αλάτι – πιπέρι και το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.