Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου
Πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και γευστική μόνο μέσα σε δέκα λεπτά
Υλικά
Φύλλο κρούστας 3 φύλλα τεμαχισμένα
Αυγά 2
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
Γιαούρτι 1 ποτήρι
Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα μας κομμένα με το χέρι , σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύουμε καλά κι αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψί. Αραιώνουμε με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσαμε κι αλείφουμε την πίτα από πάνω. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) . Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr