Προετοιμασία: 0:05'

Μαγείρεμα: 0:50'

Εύκολη Μερίδες: 6-8 

Υλικά Συνταγής

Για το κέικ

  • 170 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
  • 2 μεγάλα σφιχτά μήλα κομμένα σε καρέ ενός εκατοστού

Για το τελείωμα

  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για την εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις (ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 20 ή 22 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολητικό χαρτί).

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Εναλλάξ, ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη του κέικ.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 50′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ.

Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση

Extra tips

Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το κέικ στην προτελευταία πάνω σχάρα.

Αν δεν έχετε μίξερ, χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

Το διαβάσαμε στο argiro.gr