Λαχταριστά τηγανητά αυγά μάτια για να ανοίξει το... μάτι!
Μελάτα τηγανητά αυγά μάτια με τραγανό μπέικον και μανιτάρια
Μαγείρεμα: 0:05'
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
- 6 φέτες μπέικον
- 150 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση
- 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 ολόφρεσκα αυγά
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
- 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα τηγανητά αυγά μάτια, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.