Συστατικά


150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 κ.σ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα για τα μάτια

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα.
Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, το πορτοκαλί χρώμα, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι και σχηματίζουμε τις μαρέγκες- κολοκύθες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε ελαφρά μία οδοντογλυφίδα στο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μάτια και το στόμα.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com