Υλικά

Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο

Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

*Σε περίπτωση που επιθυμούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί (φέτα θρυμματισμένη, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ) το προσθέτουμε στον χυλό μαζί και λίγο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε.

Πηγή: chefoulis.gr