Κανταΐφι στο ταψάκι με αποξηραμένα φρούτα και κόκκινο πιπέρι
Γευστική απόλαυση για όλη την οικογένεια
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
1πακετο βούτυρο γάλακτος λιωμένο
250 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (εγώ έβαλα καρύδια, καβουρδισμένο αμύγδαλο, φιστίκια αιγίνης, φουντούκια)
250 γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (δηλαδή σύκα, δαμάσκηνα , βερίκοκα ,κράνμπερις)
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη σκούρα μαλακή
Κανέλα ,ελάχιστό γαρύφαλλο
Και λίγο κόκκινο πιπέρι (αν μας αρέσει φυσικά) σπασμένο στο χέρι μας
Για το σιρόπι
500γρ νερό
500γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι σε φέτες
1ξύλο κανέλας
Βράσιμο 5 λεπτά
Κρύο σιρόπι και χλιαρό το γλυκό μας. Σιροπιάζουμε σιγά –σιγά δηλαδή κουταλιά κουταλιά
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι παρά πολύ καλά με τα χέρια μας για να μπορέσει να ψηθεί σωστά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ. Σε ένα ταψάκι κανονικό ή με αποσπώμενη βάση 26 εκ. ( προσέχουμε να μην χάνει από τη βάση του υγρά όπως έχανε η δικιά μου και με ταλαιπώρησε ,βάζοντας ένα σωρό αλουμινόχαρτα ), στρώνουμε κανταΐφι και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα πλαϊνά του ταψιού . Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και στρώνουμε από πάνω ελάχιστο κανταΐφι και ξανά βουτυράκι. Ρίχνουμε και όλη την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με όλο το υπόλοιπο κανταΐφι κι βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι για να κρυώσει και μόλις βγει το γλυκό, το αφήνουμε λίγο να χλιάνει και σιροπιάζουμε σιγά- σιγά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά…food styling!
Πηγή: tastyday.gr