Υλικά

1 λόλα πράσινη κομμένη με το χέρι
1 λόλα κόκκινη κομμένη με το χέρι
1 σαλάτα σγουρή κομμένη με το χέρι
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
1 κούπα μαύρα φασόλια, από κονσέρβα στραγγισμένα
½ κούπα καβουρντισμένο σουσάμι
½ κούπα σησαμέλαιο
½ κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα βάζο που κλείνει καλά το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ρίχνουμε όλα τα σαλατικά, τις ντομάτες, το αγγούρι τον τόνο, και τα φασόλια, περιχύνουμε με την μισή σάλτσα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

πηγή:chefoulis.gr