ΥΛΙΚΑ

6 μπούτια κοτόπουλου
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φιλέτα παστής αντσούγιας ψιλοκομμένα
¼ κούπας κόκκινο κρασί
1 ½ κούπα ζωμό κότας
2 ντομάτες φρέσκιες χωρίς τα σπόρια κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα μποτάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές , μέχρι να ροδίσουν . Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγιες και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Πιέζουμε και λιώνουμε τις αντσούγιες . Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί . Προσθέτουμε το κοτόπουλο με όλα τα ζουμιά, το ζωμό, τις ντομάτες και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20’.

Τέλος, βάζουμε την κάππαρη που πρώτα την έχουμε ξαλμυρίσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10’ ακόμα.

πηγή:tastyday.gr