-ΕΚΤΕΛΕΣΗ-

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στρώνουμε με λαδόκολα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκ. (μη βάλετε μεγαλύτερο)
  • Στο μίξερ, με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ωραίο απαλό κρεμ χρώμα για 10 λεπτά
  • Παράλληλα, περνάμε το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα από σίτα και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
  • Όταν το βούτυρο με τη ζάχαρη αφρατέψει καλά προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ανακατεύουμε για λίγο και τα μισά τσιπς σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και κρατάμε στο πλάι.
  • Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε και την αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε μέσα τη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για μισό λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφήνουμε μέχρι να παγώσει αρκετά και δεν είναι τόσο ρευστή
  • Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη ζύμη μέσα στο ταψάκι.
  • Από πάνω απλώνουμε την γκανάζ αλλά αφήνουμε ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω.
  • Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού τόπους τόπους επάνω στη γκανάζ. (μην νομίζετε ότι είναι λίγη, στο ψήσιμο απλώνει)
  • Σκορπίζουμε επάνω τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Με τον τρόπο αυτό βγαίνει αρκετά μαλακό. Αν θέλουμε μπορούμε να το σκεπάσουμε με ένα αλουμινόχαρτο και να το ψήσουμε για 10 λεπτά περισσότερο. Έτσι βγάζουμε ένα μπισκότο πιο σκληρό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

πηγή:akispetretzikis.com