Στρώνουμε με λαδόκολα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκ. (μη βάλετε μεγαλύτερο)
Στο μίξερ, με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ωραίο απαλό κρεμ χρώμα για 10 λεπτά
Παράλληλα, περνάμε το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα από σίτα και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Όταν το βούτυρο με τη ζάχαρη αφρατέψει καλά προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ανακατεύουμε για λίγο και τα μισά τσιπς σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και κρατάμε στο πλάι.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε και την αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε μέσα τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για μισό λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε μέχρι να παγώσει αρκετά και δεν είναι τόσο ρευστή
Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη ζύμη μέσα στο ταψάκι.
Από πάνω απλώνουμε την γκανάζ αλλά αφήνουμε ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω.
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού τόπους τόπους επάνω στη γκανάζ. (μην νομίζετε ότι είναι λίγη, στο ψήσιμο απλώνει)
Σκορπίζουμε επάνω τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Με τον τρόπο αυτό βγαίνει αρκετά μαλακό. Αν θέλουμε μπορούμε να το σκεπάσουμε με ένα αλουμινόχαρτο και να το ψήσουμε για 10 λεπτά περισσότερο. Έτσι βγάζουμε ένα μπισκότο πιο σκληρό.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.