Υλικά

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

25 φετες μπέικον κομμένες σε λωρίδες

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/2 λίτρο μαυροδάφντη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε και από τις δύο μεριές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον και τα μανιτάρια. Αφού πιούν τα υγρά που έχουν βγάλει ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μία περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ.