Υλικά

1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο ( αυτά με την πέτσα )
2-3 λοβούς κάρδαμο
1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
αλατοπίπερο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
Καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε κύβους την κολοκύθα και την πατάτα και σε ροδέλες το πράσο. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει το λάδι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κρασί, τον ζωμό διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, το κάρδαμο ( σπασμένο στο γουδί, ή σε σκόνη ) και το τζίντζερ ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σταδιακά τα λαχανικά, μαζί με ζουμί, στο μούλτι. Μόλις πολτοποιήσουμε όλα τα λαχανικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας σε κάθε μπολ ή πιάτο, μία κουταλιά γιαούρτι ( στο κέντρο ) και πασπαλίζοντας με λίγη καπνιστή πάπρικα.

Πηγή άρθρου: TastyDay.gr