Υλικά

500γρ κιμά
300γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 καρότο τριμμένο και στυμμένο καλά
1 κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο καλά
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
½ φλιτζάνι κρασί
4 αυγά βραστά, σφιχτά
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βραστά αυγά και ζυμώνουμε το μείγμα καλά για 10 – 15 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στον πάγκο της κουζίνας μας απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε τον κιμά σε ορθογώνιο φύλλο. Βάζουμε σε σειρά στο κέντρο τα βραστά αυγά και κλείνουμε τον κιμά σε ρολό, καλά, ώστε να μην ανοίξει.

Τοποθετούμε με προσοχή το ρολό κιμά σε ένα ταψί με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 108οC, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά.

Πηγή άρθρου: TastyDay.gr