Νόστιμα ταρτάκια με σπανάκι
Ένα γευστικό και εύκολο ορεκτικό
Υλικά
Φύλλα κρούστας 1 πακέτο
Σπανάκι 500 γρ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 τεμ
Πράσο 1 τεμ.
Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Άνιθο 1/2 ματσάκι
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπεριές κόκκινες 1-2 τεμ.
Αλάτι -πιπέρι
Αυγό 1 τεμ. χτυπημένο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε μικρά τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά του. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες .
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το σπανάκι, τις πιπεριές που τις έχουμε πλύνει και κόψει σε μακρόστενες λωρίδες και το άνιθο που το έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να μαραθούν και μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , προσθέτουμε τα τυριά που τα έχουμε τρίψει, αλάτι-πιπέρι και το αυγό που το έχουμε χτυπήσει λίγο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε σε μικρές φόρμες για ταρτάκια ενώ ότι περισσεύει από το φύλλο το κόβουμε. Βάζουμε την γέμιση σε κάθε ταρτάκι και γυρίζουμε προς τα μέσα λίγο την πλάτη των φύλλων. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη κεφαλογραβιέρα και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
πηγή:chefoulis.gr