Αλμυρό κέικ με παρμεζάνα
Εύκολα και γρήγορα
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Παρμεζάνα 2 φλυτζάνια του τσαγιού τριμμένη
Γάλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας
Αυγά 4 τεμ.
Μπέικιν πάουντερ 4 κουταλιές του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε στην συνέχεια το τυρί, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη ή στρογγυλή μικρή φόρμα και την αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε.
πηγή:tastyday.gr