Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

200γρ. μπισκότα κανέλας
80 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1,5 κιλό κόκκινα μήλα
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150-200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο γαρίφαλο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

300 ml γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντύνουμε μια αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 . Σε ένα πολυμίξερ αναμειγνύουμε τριμμένα τα μπισκότα με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μείγμα στην βάση της φόρμα και το πιέζουμε καλά..

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βάζουμε το ένα τέταρτο των μήλων πάνω στην βάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει. Από πάνω πασπαλίζουμε το ένα τρίτο από το μείγμα αλεύρι- ζάχαρη-μπαχαρικά.

Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία άλλες τρείς φορές.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και κάνουμε μια κρέμα.

Στην τελευταία στρώση των μήλων βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά. Σερβίρουμε σε μερίδες βάζοντας από πάνω μια κουταλιά από την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού.

πηγή:tastyday.gr