Υλικά

1 πακέτο εύπλαστο φύλλο για τάρτες ή

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
5 γρ. αλάτι (μέσα στο αλεύρι)
125 γρ. μαργαρίνη (κομματάκια μέσα στο αλεύρι)
1 αυγό

Για τη γέμιση

150 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κρόκος
Λίγο αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
120 γρ. τριμμένη γλυκιά μαλακή γραβιέρα (όχι πικάντικη)

Εκτέλεση

Για την τάρτα

Θρυμματίζουμε τη μαργαρίνη με το αλάτι με το χέρι μας. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και το αυγό. Ζυμώνουμε, αλλά όχι πολύ. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγουμε σφιχτά με μία πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Βάζουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και τη γραβιέρα. Χτυπάμε ελαφρά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Σοτάρουμε το μπέικον σε κυβάκια χωρίς λάδι.

Ανοίγουμε τη ζύμη. Την ανοίγουμε χωρίς αλεύρι. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα 28 εκατοστώνμε πάχος (η ζύμη) 3 εκατοστών. Καλύπτουμε τα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μπέικον.

Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Την ψήνουμε στους 180 οC μέχρι να είναι έτοιμη.

πηγή:tastyday.gr