Με άρωμα Ελλάδας η συναυλία της Άννας Βίσση στο Μονακό
Οι Έλληνες του Μονακό, οι ξένοι θαυμαστές της Άννας Βίσση καθώς και όσοι ταξίδεψαν στο Μόντε Κάρλο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ελληνίδα σταρ επί σκηνής και να διασκεδάσουν με τα τραγούδια της κατά τη διάρκεια ενός high-end dinner.
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, για ένα βράδυ μόνο, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο. Όπως ήταν ήδη γνωστό, η συναυλία της Άννας Βίσση στο Μονακό υποστήριξε έναν περιβαλλοντικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Monk Seal Alliance (MSA) που είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και προστασία της μεσογειακής φώκιας, αυτού του εμβληματικού είδους της Μεσογείου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο οποίος μάλιστα ανέβηκε στη σκηνή και μετά από σχετικό βίντεο, μίλησε για την πρωτοβουλία του Monk Seal Alliance (MSA) και παρουσίασε το project με κάθε λεπτομέρεια.
Έχοντας χαρακτηριστεί ως απειλούμενο είδος υπό εξαφάνιση, η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus Monachus), βρίσκει καταφύγιο στο μικρό κυκλαδίτικο νησί της Γυάρου, το οποίο στο παρελθόν υπήρξε ιστορικά τόπος εξορίας και φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το νησί της Γυάρου σε καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια. Προσπάθειες όπως αυτές στη Γυάρο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας έχουν αποφέρει καρπούς με αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά να διατηρούν έναν από τους μεγαλύτερους υποπληθυσμούς του είδους στη Μεσόγειο σήμερα. Η αέναη και ενισχυμένη προσπάθεια διατήρησης του είδους είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί. Η πρωτοβουλία Monk Seal Alliance υποστηρίζει την πρακτική δράση διατήρησης για την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι Έλληνες του Μονακό, οι ξένοι θαυμαστές της Άννας Βίσση καθώς και όσοι ταξίδεψαν στο Μόντε Κάρλο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ελληνίδα σταρ επί σκηνής και να διασκεδάσουν με τα τραγούδια της κατά τη διάρκεια ενός high-end dinner. Μάλιστα, ειδικά για την εμφάνιση της Άννας Βίσση στο Μονακό, το σκηνικό στο Monte Carlo Salle des Etoiles φωτίστηκε με τα χρώματα της Ελλάδας ενώ η ελληνική βραδιά έμεινε σε όλους αξέχαστη! Πιο συγκεκριμένα, το εκλεπτυσμένο δείπνο περιλάμβανε ελληνικές γεύσεις καθώς το μενού ήταν αμιγώς ελληνικό, ενώ η διακόσμηση, που επιμελήθηκε η Φαίη Βαλλίδη, θύμιζε κυκλαδίτικο νησί. Η Άννα Βίσση, απαστράπτουσα επί σκηνής φορώντας δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, ερμήνευσε όλες τις αγαπημένες επιτυχίες της, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν μεταξύ άλλων ο «Ζορμπάς» και «Τα παιδιά του Πειραιά». Αποκορύφωμα της φαντασμαγορικής βραδιάς ήταν η συνάντηση της Άννας Βίσση πάνω στη σκηνή με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος ευχαρίστησε στην ελληνική γλώσσα όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκομένους, που στήριξαν το σκοπό της προστασίας της μεσογειακής φώκιας. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η κα Σοφία Βαχάρη – Τσουβελεκάκη Πρόεδρος και ο κος Αλέκος Κιοσέογλου, Πρόεδρος της SEPM Société d Exploitation de Ports de Monaco, Port de Fontvieille, Cala del Forte Ventimiglia (Iταλία), οι οποίοι μαζί με τους Γεράσιμο Μαρίνη, Αντιπρόεδρο και Dr Παναγιώτη Κυριαζή, Ταμία της Κοινότητας, πρόσφεραν στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό ως συμβολικό, αναμνηστικό δώρο ένα μπαγλαμαδάκι και μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία από το κοσμηματοπωλείο Kessaris.
Σχετικά με το Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation: Εμπνευσμένο από τις δικές του παρατηρήσεις και υπό το φως των ανησυχητικών επιστημονικών στοιχείων, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό ανέλαβε μια προσωπική δέσμευση ξεκινώντας, το 2006, το Ίδρυμά του να δράσει ενάντια στους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας και κάνουν τους πληθυσμούς ευάλωτους. Το Ίδρυμα επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε τρεις κύριους τομείς δράσης: την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα και τους υδάτινους πόρους και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες στους τομείς της έρευνας και των μελετών, της τεχνολογικής καινοτομίας και των πρακτικών που γνωρίζουν κοινωνικά. Προκειμένου να αναλάβει δράση για την προστασία της φύσης, το Ίδρυμα υποστηρίζει έργα σε τρεις κύριες γεωγραφικές περιοχές: τη λεκάνη της Μεσογείου, τις πολικές περιοχές και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.