ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κέλλυ Κελεκίδου: Έτσι έχασε 26 κιλά - Το πρόγραμμα της διατροφής της ανά ημέρα
Παράλληλα με την καλή διατροφή, η Κέλλυ είχε αποκαλύψει πως τη βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθειά της να χάσει κιλά ο θηλασμός
Aκολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, η Κέλλυ Κελεκίδου
έχασε 26 ολόκληρα κιλά, τα οποία είχε πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρω τόσα πολλά κιλά. Το έριξα έξω, έφαγα και είπα πως δεν με νοιάζει, θαρρείς ανέπνεα και έπαιρνα κιλό», είχε πει - αποκαλύπτοντας πως όταν βγήκε από το μαιευτήριο ήταν 77 κιλά, ενώ πριν την εγκυμοσύνη ήταν στα 51. Σε γενικές γραμμές, η τραγουδίστρια δεν είναι με έναν θερμομετρητή στο χέρι, αλλά ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να μη ξεφεύγει η σιλουέτα της από κάποια στάνταρ που εκείνη έχει θέσει: «Αποφεύγω να τρώω το βράδυ. Αν τρώω καθημερινά το βράδυ, μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να πάρω και 3,5 κιβά. Γενικά τρώω τα πάντα και δεν στερούμαι τίποτα. Μερικές φορές τρώω υπερβολικά πολύ. Έχω καταφέρει να βρω το μυστικό, που άλλους οργανισμούς μπορεί να μην τους βοηθάει, εμένα όμως με βοήθησε πολύ. Τρώω πολλά μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες», έχει πει.
Παράλληλα με την καλή διατροφή, η Κέλλυ είχε αποκαλύψει πως τη βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθειά της να χάσει κιλά ο θηλασμός. «Θήλασα το παιδί για 11 μήνες. Ο θηλασμός είναι το καλύτερο δώρο για το παιδί σου. Επίσης, κάθε φορά που θήλαζα έχανα 150 θερμίδες».
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με ½ φλιτζάνι δημητριακά προγεύματος. Δεκατιανό: 1 αχλάδι. Μεσημεριανό: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα επιλογής σας από λαχανικά εποχής και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απογευματινό: Γιαούρτι (έως 2% λιπαρά) και 1 φρούτο. Βραδινό: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage ) και ντομάτα.
Τρίτη
Πρωινό: 1 γιαούρτι (2 % λιπαρά) με 1 φρούτο, 2 κουταλιές δημητριακά ολικής άλεσης και 1 κουταλάκι μέλι. Δεκατιανό: 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα. Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια ή μπάμιες ή σπανακόρυζο μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα. 60 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) ή 30 γρ. φέτα. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 1 μικρό παξιμάδι με 30 γρ. τυρί άπαχο. Βραδινό: 1 ομελέτα (1 αβγό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 30 γρ. τυρί, 1 φέτα γαλοπούλα, λαχανικά) 1 φέτα ψωμί.
Τετάρτη
Πρωινό: 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης με 30 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών. Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια. Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα επιλογήν σας από λαχανικά εποχής με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 1 μπανάνα. Βραδινό: Βραστά κολοκυθάκια με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Πέμπτη
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. Δεκατιανό: 2 μικρά ακτινίδια. Μεσημεριανό: Φάβα ή φακες ή ρεβίθια ή φασόλια (1 ½ κουτάλα σερβιρίσματος μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα). 60 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) ή 30 γρ. φέτα. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 2 crackers με 30 γρ. τυρί άπαχο. Βραδινό: 1 μεγάλη σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί.
Παρασκευή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με ½ φλιτζάνι δημητριακά προγεύματος. Δεκατιανό: 1 αχλάδι. Μεσημεριανό: Μακαρόνια (1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μαγειρεμένη με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. 1 κουταλιά τυρί τριμμένο ή 30 γρ. τυρί άπαχο. 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Απογευματινό: 1 μήλο τριμμένο με κανέλα. Βραδινό: 1 μπιφτέκι ψητό ή 90 γρ. ψητό κοτόπουλο ή 1 καλαμάκι κοτόπουλο. Σαλάτα επιλογήν από λαχανικά εποχής και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
Σάββατο
Πρωινό: 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης με 30 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών. Δεκατιανό: 1 μικρό πορτοκάλι. Μεσημεριανό: 2 μέτρια μπιφτέκια ψητά ή 1 φιλέτο μοσχαρίσιο (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα (ωμή ή βραστή). Απογευματινό: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο. Βραδινό: 1 φρουτοσαλάτα (2-3 φρούτα) με 1 γιαούρτι (2% λιπαρά) και 1 κουταλιά δημητριακά ολικής άλεσης.
Κυριακή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. Δεκατιανό: 1 μήλο. Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών (καρότο, κολοκύθι, σέλινο, πατάτα) - ελεύθερη ποσότητα. 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Απογευματινό: 2 μικρά ακτινίδια. Βραδινό: Μανιτάρια ψητά (ελεύθερη ποσότητα). Σαλάτα πράσινη με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage), 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Πηγή:Εγώ
«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρω τόσα πολλά κιλά. Το έριξα έξω, έφαγα και είπα πως δεν με νοιάζει, θαρρείς ανέπνεα και έπαιρνα κιλό», είχε πει - αποκαλύπτοντας πως όταν βγήκε από το μαιευτήριο ήταν 77 κιλά, ενώ πριν την εγκυμοσύνη ήταν στα 51. Σε γενικές γραμμές, η τραγουδίστρια δεν είναι με έναν θερμομετρητή στο χέρι, αλλά ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να μη ξεφεύγει η σιλουέτα της από κάποια στάνταρ που εκείνη έχει θέσει: «Αποφεύγω να τρώω το βράδυ. Αν τρώω καθημερινά το βράδυ, μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να πάρω και 3,5 κιβά. Γενικά τρώω τα πάντα και δεν στερούμαι τίποτα. Μερικές φορές τρώω υπερβολικά πολύ. Έχω καταφέρει να βρω το μυστικό, που άλλους οργανισμούς μπορεί να μην τους βοηθάει, εμένα όμως με βοήθησε πολύ. Τρώω πολλά μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες», έχει πει.
Παράλληλα με την καλή διατροφή, η Κέλλυ είχε αποκαλύψει πως τη βοήθησε πάρα πολύ στην προσπάθειά της να χάσει κιλά ο θηλασμός. «Θήλασα το παιδί για 11 μήνες. Ο θηλασμός είναι το καλύτερο δώρο για το παιδί σου. Επίσης, κάθε φορά που θήλαζα έχανα 150 θερμίδες».
Το πρόγραμμα διατροφής της Κέλλυς
ΔευτέραΠρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με ½ φλιτζάνι δημητριακά προγεύματος. Δεκατιανό: 1 αχλάδι. Μεσημεριανό: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα επιλογής σας από λαχανικά εποχής και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απογευματινό: Γιαούρτι (έως 2% λιπαρά) και 1 φρούτο. Βραδινό: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage ) και ντομάτα.
Τρίτη
Πρωινό: 1 γιαούρτι (2 % λιπαρά) με 1 φρούτο, 2 κουταλιές δημητριακά ολικής άλεσης και 1 κουταλάκι μέλι. Δεκατιανό: 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα. Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια ή μπάμιες ή σπανακόρυζο μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα. 60 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) ή 30 γρ. φέτα. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 1 μικρό παξιμάδι με 30 γρ. τυρί άπαχο. Βραδινό: 1 ομελέτα (1 αβγό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 30 γρ. τυρί, 1 φέτα γαλοπούλα, λαχανικά) 1 φέτα ψωμί.
Τετάρτη
Πρωινό: 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης με 30 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών. Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια. Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα επιλογήν σας από λαχανικά εποχής με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 1 μπανάνα. Βραδινό: Βραστά κολοκυθάκια με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Πέμπτη
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. Δεκατιανό: 2 μικρά ακτινίδια. Μεσημεριανό: Φάβα ή φακες ή ρεβίθια ή φασόλια (1 ½ κουτάλα σερβιρίσματος μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα). 60 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) ή 30 γρ. φέτα. 1 φέτα ψωμί. Απογευματινό: 2 crackers με 30 γρ. τυρί άπαχο. Βραδινό: 1 μεγάλη σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. 1 φέτα ψωμί.
Παρασκευή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με ½ φλιτζάνι δημητριακά προγεύματος. Δεκατιανό: 1 αχλάδι. Μεσημεριανό: Μακαρόνια (1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μαγειρεμένη με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. 1 κουταλιά τυρί τριμμένο ή 30 γρ. τυρί άπαχο. 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Απογευματινό: 1 μήλο τριμμένο με κανέλα. Βραδινό: 1 μπιφτέκι ψητό ή 90 γρ. ψητό κοτόπουλο ή 1 καλαμάκι κοτόπουλο. Σαλάτα επιλογήν από λαχανικά εποχής και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
Σάββατο
Πρωινό: 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης με 30 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών. Δεκατιανό: 1 μικρό πορτοκάλι. Μεσημεριανό: 2 μέτρια μπιφτέκια ψητά ή 1 φιλέτο μοσχαρίσιο (150 γρ. μαγειρεμένο). Σαλάτα (ωμή ή βραστή). Απογευματινό: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο. Βραδινό: 1 φρουτοσαλάτα (2-3 φρούτα) με 1 γιαούρτι (2% λιπαρά) και 1 κουταλιά δημητριακά ολικής άλεσης.
Κυριακή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα. Δεκατιανό: 1 μήλο. Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών (καρότο, κολοκύθι, σέλινο, πατάτα) - ελεύθερη ποσότητα. 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Απογευματινό: 2 μικρά ακτινίδια. Βραδινό: Μανιτάρια ψητά (ελεύθερη ποσότητα). Σαλάτα πράσινη με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage), 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Πηγή:Εγώ