ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη - Εξήγησε γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ (Βίντεο)
Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα - Δείτε το βίντεο με όλα όσα δήλωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μπροστα στην κάμερα - «Εγώ δεν παντρεύτηκα ποτέ γιατί ...»
Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Η αγαπημένη ηθοποιός αφηγείται προσωπικές ιστορίες και αναμνήσεις, μιλά για τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, τον γάμο, την οικογένεια, την απιστία αλλά και την παράσταση που πρωταγωνιστεί, «Τρεις ψηλές γυναίκες», σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τις Ρένη Πιττακή και Λουκία Μιχαλοπούλου, από 24/11/2023.
Η δημοφιλής ηθοποιός ξεδιπλώνει τα παιδικά της χρόνια, τη ζωή στον Διδυμότειχο και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.
«Φωνάζω με όλη μου τη δύναμη εναντίον όλων των ακραίων φαινομένων που δυστυχώς συναντάμε και στη δική μας κοινωνία και μάλιστα σε έξαρση. Στηρίζουμε τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματά της, όχι από φανατικό φεμινισμό, αντίθετα μιλάμε για ισότητα και ισοτιμία όλων των ανθρώπων. Είναι ωραία η συζήτηση για την αποδοχή των σωμάτων, να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον ολοκληρωτικά και με τον τρόπο που ο άλλος θέλει να είναι».
Συναφής με τη βία κατά των γυναικών, είναι η ταινία «Φόνισσα» στην οποία η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστεί.
«Υπάρχει διαχωρισμός στις αμοιβές που παίρνουν οι άντρες συνάδελφοί μου σε σχέση με τις δίκες μας. Υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο. Είδα ότι εγώ έπαιρνα τόσα και ο τάδε, άντρας συνάδελφός μου, έπαιρνε τα υπερδιπλάσια, τα τριπλάσια από μένα, κάτι που φυσικά μαθαίνεις εκ των υστέρων. Όταν ακούσω την έκφραση "καλά, δεν είναι και η Καραμπέτη", χαμογελώ και χαίρομαι, είναι άκρως τιμητικό, αλλά υπάρχουν εξαιρετικές συνάδελφοί μου».
Η αγαπημένη ηθοποιός αφηγείται προσωπικές ιστορίες και αναμνήσεις, μιλά για τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, τον γάμο, την οικογένεια, την απιστία αλλά και την παράσταση που πρωταγωνιστεί, «Τρεις ψηλές γυναίκες», σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τις Ρένη Πιττακή και Λουκία Μιχαλοπούλου, από 24/11/2023.
Για την θεατρική παράσταση «Τρεις ψηλές γυναίκες»
«Ο Μπομπ Γουίλσον είναι μεγάλο σχολείο, καλλιτέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς που δουλεύει με Μπαρίσνικοφ, Νταφόε, Ιζαμπέλ Υπέρ, Lady Gaga, Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Οι ‘Τρεις ψηλές γυναίκες’ αποδεικνύεται ότι είναι η ίδια γυναίκα σε τρία διαφορετικά στάδια της ζωής της. Ο συγγραφέας του έργου, Έντουαρντ Άλμπι, ήταν υιοθετημένος από μια συντηρητική οικογένεια που δεν μπορούσε να δεχτεί την ομοφυλοφιλία του».Η δημοφιλής ηθοποιός ξεδιπλώνει τα παιδικά της χρόνια, τη ζωή στον Διδυμότειχο και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.
Δεν είχαμε νερό και ηλεκτρικό
«Στην μνήμη μου υπάρχει έντονα η παιδική μου ηλικία στη Δόξα Διδυμοτείχου. Είχα το προνόμιο να ζήσω σε επαφή με τη φύση, με τις εποχές και με παιχνίδια. Ήμασταν άνθρωποι φτωχοί, χωρίς ανέσεις, ο χειμώνας ήταν δύσκολος, δεν είχαμε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό, ούτε τηλεόραση. Στο καφενείο του πατέρα μου, στην πλατεία, ερχόταν συχνά ένας κινητός κινηματογράφος, όσοι δεν είχαν χρήματα για εισιτήριο μάς έδιναν αυγά» είπε αρχικά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.Για τους γονείς της:
«Οι γονείς μου, απλοί άνθρωποι, δεν είχαν τελειώσει το δημοτικό, είχαν μια σοφία ζωής, έμφυτη καλοσύνη και πολύ μεγάλη αγάπη. Όταν ακούω ιστορίες κακοποίησης παιδιών ή γυναικών, θλίβομαι και εξοργίζομαι. Κάποτε μια δημοσιογράφος με ρώτησε ‘δεν έχετε οικογένεια;’. Μα πώς δεν έχω οικογένεια, πώς ήρθα στον κόσμο; Μπορεί να μην έκανα παιδί, αλλά έχω ανίψια» είπε η ηθοποιός.Στηρίζουμε τη θέση της γυναίκας
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μιλά για τις διακρίσεις και τη βία κατά των γυναικών.«Φωνάζω με όλη μου τη δύναμη εναντίον όλων των ακραίων φαινομένων που δυστυχώς συναντάμε και στη δική μας κοινωνία και μάλιστα σε έξαρση. Στηρίζουμε τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματά της, όχι από φανατικό φεμινισμό, αντίθετα μιλάμε για ισότητα και ισοτιμία όλων των ανθρώπων. Είναι ωραία η συζήτηση για την αποδοχή των σωμάτων, να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον ολοκληρωτικά και με τον τρόπο που ο άλλος θέλει να είναι».
Συναφής με τη βία κατά των γυναικών, είναι η ταινία «Φόνισσα» στην οποία η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστεί.
Η ταινία "Φόνισσα" βγαίνει στις αίθουσες
«Η ταινία "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, βγαίνει στις αίθουσες στις 30 Νοεμβρίου. Η ταινία έχει την εικαστική ματιά της Εύας Νάθενα, που ως γυναίκα ήθελε να μιλήσει εναντίον της κουλτούρας της βίας που υφίστανται οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια».Όταν τελείωνε το πλάνο, ξεσπούσα σε λυγμούς
«Ο θεσμός της προίκας, καταργήθηκε στην Ελλάδα μόλις το 1983, δημιουργούσε καταναγκασμό στις φτωχές οικογένειες όταν η γυναίκα γεννούσε κοριτσάκια. Ήταν ανεπιθύμητα, υπήρχε ένας μυστικός θεσμός, ο πατέρας έδινε την άδεια και ένα πρόσωπο αναλάμβανε την αδιανόητη δουλειά και σκότωνε το παιδί. Η "Χαδούλα Φραγκογιαννού", που υποδύομαι στην ταινία, είναι μαία και ένας άγγελος θανάτου. Το να κληθώ να ερμηνεύσω, ιδιαίτερα τις σκηνές με τους φόνους των παιδιών, δεν ξέρω και τώρα πώς τα καταφέραμε. Όταν τελείωνε το πλάνο, ξεσπούσα σε λυγμούς» δήλωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.Υπάρχει διαχωρισμός στις αμοιβές
«Υπάρχει διαχωρισμός στις αμοιβές», λέει η ίδια μιλώντας για τις οικονομικές απολαβές από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.«Υπάρχει διαχωρισμός στις αμοιβές που παίρνουν οι άντρες συνάδελφοί μου σε σχέση με τις δίκες μας. Υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο. Είδα ότι εγώ έπαιρνα τόσα και ο τάδε, άντρας συνάδελφός μου, έπαιρνε τα υπερδιπλάσια, τα τριπλάσια από μένα, κάτι που φυσικά μαθαίνεις εκ των υστέρων. Όταν ακούσω την έκφραση "καλά, δεν είναι και η Καραμπέτη", χαμογελώ και χαίρομαι, είναι άκρως τιμητικό, αλλά υπάρχουν εξαιρετικές συνάδελφοί μου».