ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Άκης Πετρετζίκης ξεκινάει και πάλι το «Kitchen Lab»
Η επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή ξανά στον τηλεοπτικό αέρα, με νέα επεισόδια.
To εργαστήρι μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές, κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, με μοναδικές, ιδιαίτερες, πρωτότυπες και πεντανόστιμες συνταγές.
Στην πρεμιέρα της σεζόν, το ερχόμενο Σάββατο 02/11/2019, ο Άκης προτείνει τρεις συνταγές, ιδανικές για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για ένα κάλεσμα στο σπίτι.
Το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει rib eye steak και ο Άκης μοιράζεται μαζί μας το μυστικό του πώς να κόβουμε και να ψήνουμε σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, ώστε να γίνεται ζουμερό και πεντανόστιμο.
Το σερβίρει με baby πατάτες, προτείνοντας μια εύκολη τεχνική παρασκευής τους και το γαρνίρει με μια γλυκόξινη σάλτσα με κρέμα βαλσάμικο, μπούκοβο, καρότα, θυμάρι και βούτυρο.
Στη χειροποίητη κολοκυθόπιτα με φέτα που ακολουθεί, μας δείχνει πώς να ανοίξουμε εύκολα το φύλλο, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τη γέμιση από τραχανά, γάλα, τριμμένη κολοκύθα, σκόρδο, πιπεριές, τυριά και μυρωδικά.
Για επιδόρπιο σερβίρει μια τούρτα φουντούκι με έξι παντεσπάνια. Ψήνει πρώτα τα παντεσπάνια και, αφού τα αφήσει να κρυώσουν, ετοιμάζει την ελβετική σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
Στο μεταξύ, καραμελώνει τα φουντούκια που θα δώσουν στο γλυκό μια ξεχωριστή πινελιά ενώ, στο τέλος, στήνει τα παντεσπάνια με βουτυρόκρεμα και φουντούκια.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου προτείνει μια συνταγή τάρτας με παραδοσιακό κοκκινιστό κρέας και πατάτες. Ο Άκης μαγειρεύει το κρέας σοτάροντάς το αρχικά με αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια το τοποθετεί στη ζύμη μαζί με τυριά και πατάτες τηγανητές.
Συνεχίζει με μια υγιεινή μακαρονάδα με ψαρονέφρι, υψηλή σε πρωτεϊνες, που όσο απλή είναι στην παρασκευή της τόσο ξεχωριστή είναι στη γεύση της. Ο Άκης μεταμορφώνει ένα πιάτο ζυμαρικών σε ό,τι πιο νόστιμο έχετε φάει και δείχνει πώς ένα απλό και υγιεινό γεύμα μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή γεύση στο τραπέζι.
Για γλυκό ετοιμάζει μια τάρτα μελιού η οποία, εκτός από το μέλι, περιλαμβάνει βούτυρο, ψωμί, σιρόπι σφενδάμου, τζίντζερ, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.
Στην πρεμιέρα της σεζόν, το ερχόμενο Σάββατο 02/11/2019, ο Άκης προτείνει τρεις συνταγές, ιδανικές για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για ένα κάλεσμα στο σπίτι.
Το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει rib eye steak και ο Άκης μοιράζεται μαζί μας το μυστικό του πώς να κόβουμε και να ψήνουμε σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, ώστε να γίνεται ζουμερό και πεντανόστιμο.
Το σερβίρει με baby πατάτες, προτείνοντας μια εύκολη τεχνική παρασκευής τους και το γαρνίρει με μια γλυκόξινη σάλτσα με κρέμα βαλσάμικο, μπούκοβο, καρότα, θυμάρι και βούτυρο.
Στη χειροποίητη κολοκυθόπιτα με φέτα που ακολουθεί, μας δείχνει πώς να ανοίξουμε εύκολα το φύλλο, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τη γέμιση από τραχανά, γάλα, τριμμένη κολοκύθα, σκόρδο, πιπεριές, τυριά και μυρωδικά.
Για επιδόρπιο σερβίρει μια τούρτα φουντούκι με έξι παντεσπάνια. Ψήνει πρώτα τα παντεσπάνια και, αφού τα αφήσει να κρυώσουν, ετοιμάζει την ελβετική σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
Στο μεταξύ, καραμελώνει τα φουντούκια που θα δώσουν στο γλυκό μια ξεχωριστή πινελιά ενώ, στο τέλος, στήνει τα παντεσπάνια με βουτυρόκρεμα και φουντούκια.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου προτείνει μια συνταγή τάρτας με παραδοσιακό κοκκινιστό κρέας και πατάτες. Ο Άκης μαγειρεύει το κρέας σοτάροντάς το αρχικά με αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια το τοποθετεί στη ζύμη μαζί με τυριά και πατάτες τηγανητές.
Συνεχίζει με μια υγιεινή μακαρονάδα με ψαρονέφρι, υψηλή σε πρωτεϊνες, που όσο απλή είναι στην παρασκευή της τόσο ξεχωριστή είναι στη γεύση της. Ο Άκης μεταμορφώνει ένα πιάτο ζυμαρικών σε ό,τι πιο νόστιμο έχετε φάει και δείχνει πώς ένα απλό και υγιεινό γεύμα μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή γεύση στο τραπέζι.
Για γλυκό ετοιμάζει μια τάρτα μελιού η οποία, εκτός από το μέλι, περιλαμβάνει βούτυρο, ψωμί, σιρόπι σφενδάμου, τζίντζερ, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.