Αύριο, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ GPO ΓΙΑ ΤΑ «Π»

10,5% η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

· Πώς λειτούργησε η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για το κόμμα του και το συνολικό πολιτικό περιβάλλον

· Προβάδισμα του πρωθυπουργού στις ομάδες όπου απευθυνόταν το πακέτο που ανακοινώθηκε

· Απόλυτη η κυριαρχία του στη μεσαία τάξη

· Η πλειοψηφία (64,6%) θέλει κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

· Το 43,6% εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. για την επόμενη μέρα, έναντι 23,8% που επιλέγει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Τα σενάρια των εκλογών μετά τη ΔΕΘ και τα διλήμματα του πρωθυπουργού

Ποιος είναι ο ρόλος του μυστηριώδους κ. Γκρίνμπεργκ

Τι κρύβουν οι ανακοινώσεις του Μαξίμου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Πώς σχολιάζει η ΤτΕ τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε αύριο στο Secret

Το εκλογικό ορόσημο του ερχόμενου Μαΐου

Ερχεται δύσκολος χειμώνας για τον εφοπλιστή Λογοθέτη

Παραιτήσεις γενικών γραμματέων και προέδρων οργανισμών

Forum The Economist

«Powergame» γεμάτο ενέργεια στη Θεσσαλονίκη

Νέα Δημοκρατία

Η τελική ευθεία για το συνέδριο έχει παρασκήνιο

Περιοδείες

Ο Κ. Μητσοτάκης στα μεγάλα ξένα κέντρα αποφάσεων

Ξεκινάει και κύκλος επισκέψεων εντός συνόρων

Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση ασφαλείας»

Δελφινολογία

Ο Ανδρέας Ξανθός επικεφαλής της ομάδας των «53+»

Κορονοϊός

Διαφωνία για την τρίτη δόση του εμβολίου

Πράκτωρ Π

Εκλογική περιφέρεια έκπληξη για Ζαχαράκη

Δ. Αβραμόπουλος

«Εγινα πολιτικός την ημέρα που παντρευόμουν»

Δ. Παπανικολάου

«Ο γιατρός μου, εγώ και το… Ασπεργκερ»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ιστορία του Ελληνικού Έθνους

Το Σάββατο ο 31ος τόμος του μνημειώδους έργου της Εκδοτικής Αθηνών

Ο 31oς πρώτος τόμος περιγράφει τα πάντα για το ελληνικό κράτος που υπήρξε από την ίδρυσή του το πολιτικό κέντρο του ελληνισμού. Στα 18 πρώτα χρόνια της βασιλείας του Γεωργίου με την προσάρτηση της Επτανήσου, της Θεσσαλίας και της περιοχής Άρτας, διευρύνθηκε σημαντικά το γεωπολιτικό βάθρο του ελληνικού κράτους. Κατά την περίοδο αυτή δεν σταμάτησαν οι δυσχέρειες υπήρξαν όμως σπουδαίες επιτεύξεις στην πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική ζωή της χώρας. Το 1864 ψηφίστηκε νέο Σύνταγμα που ήταν από τα δημοκρατικότερα της εποχής του και ως προς το πολίτευμα η Ελλάδα τοποθετήθηκε πλέον μεταξύ των πιο προηγμένων κρατών. Παράλληλα διανεμήθηκαν τα εθνικά κτήματα υπό ευνοϊκούς όρους και παραχωρήθηκαν και εκκλησιαστικά κτήματα στους καλλιεργητές τους με αποτέλεσμα να αυξηθεί ραγδαία η αγροτική παραγωγή της χώρας με ευεργετικές επιδράσεις και στους άλλους κλάδους της οικονομίας. Επίσης κατασκευάστηκαν αξιόλογα τεχνικά έργα, δημόσια κτίρια και βελτιώθηκαν οι συγκοινωνίες και οι επικοινωνίες. Λειτούργησε η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή, ιδρύθηκαν ταμεία συντάξεων και εμφανίστηκαν τα πρώτα εργατικά σωματεία. Κατά την ίδια περίοδο οι υπόδουλοι Έλληνες κατόρθωσαν να αναπληρώσουν τις μεγάλες απώλειες που είχαν υποστεί στα χρόνια της επανάστασης και να ευδοκιμήσουν στο εμπόριο και στις επιστήμες. Ανάλογες επιτυχίες στην οικονομία είχαν οι απόδημοι Έλληνες που ζούσαν στις χώρες της Ευρώπης αλλά και οι Έλληνες που ζούσαν στο ελληνικό κράτος είχαν αξιόλογες επιδόσεις στα γράμματα, στις τέχνες, στην παιδεία και γενικά στον πολιτισμό.

Στον 31o τόμο συνολικά περιγράφεται η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στην Κρητική επανάσταση και η κατάσταση της χώρας ως το 1869. Το οθωμανικό τελεσίγραφο. Η ναυμαχία της «Ενώσεως» έξω από τη Σύρο και η διακοπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η υποχώρηση της Ελλάδος, η Κυβέρνηση Θρ. Ζαΐμη, η «δεδηλωμένη» και η εκλογική μεταρρύθμιση. Οι προσπάθειες ανορθώσεως στην τετραετία 1869 – 1872 και η διάσκεψη της Κων/πόλεως. Μετά το συνέδριο του Βερολίνου και η προσάρτηση της Θεσσαλίας (1878 – 1881). Το Ηπειρο-θεσσαλικό ζήτημα και η ζωή και η δράση των υπόδουλων Ελλήνων τη διάρκεια 1833 – 1881. Η κοινωνία και ο πολιτισμός από το 1833 ως το 1881. Η κοινωνία, τα ιδεολογικά ρεύματα, η εκπαίδευση, η λογοτεχνία και η τέχνη. Η ιδεολογική υποδομή του νέου ελληνικού κράτους και η κληρονομιά των περασμένων. Οι νέες πραγματικότητες, οι νέες ανάγκες και η λογοτεχνία από τον αγώνα ως τη γενιά του 1880.

470
secret__12_