Διαβάστε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Βουλή-έκπληξη και με απλή αναλογική
Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας και σε όλα τα σημεία πώλησης
η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!
Διαβάστε:
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΚΑΛΟΠ
Βουλή-έκπληξη και με απλή αναλογική
- Πώς θα διαμορφωνόταν ο χάρτης των εδρών, αν αύριο στήνονταν οι πρώτες κάλπες – Τα δύο βασικά σενάρια με διαφορετικά εκλογικά συστήματα
- Γιατί ναυαγεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει μέτωπο συνεργασίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα
- Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει τώρα την τακτική της λασπομαχίας
Διαβάστε επίσης
Οι δημοσκόποι του Τσίπρα, ο Βερναρδάκης και οι άλλοι
Σε τι αποσκοπεί η «λύση» των Εξεταστικών
Συντάξεις
Πιο εύκολα, πιο γρήγορα
Ολο το σχέδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού
Οι λεπτομέρειες-κλειδιά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Διαβάστε στο Secret
Οταν ο Τσίπρας επιλέγει την τακτική Πολάκη
Το τιμολόγιο της Opinion Poll στον ΑΦΜ του ΣΥΡΙΖΑ
Αποφασίζει ο εισαγγελέας για τις καταγγελίες Κοντονή
Φώφη Γεννηματά
Το πρόβλημα της υγείας και οι ανακατατάξεις
Καινοτομίες
Με e-υπογραφή και η σύνταξη των συμβολαίων
Τα νέα μεγάλα projects του Κυριάκου Πιερρακάκη που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης
Διπλωματία
Συμφωνία με ΗΠΑ, νέος πρέσβης και νέα δεδομένα
Κυρ. Μητσοτάκης
Τι σηματοδοτεί η συμμαχία με τον Καραμανλή
Ερευνα GPO
Ο κόσμος βλέπει αποκλιμάκωση του Προσφυγικού
Κακοκαιρία
Ο… Μπάλλος έπνιξε τη χώρα
Η Μ. Γκαγκά στα «Π»
Το σχέδιο αναχαίτισης του κορονοϊού στη Β. Ελλάδα
Αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά μη χάσετε τον 35ο τόμο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, από την Εκδοτική Αθηνών
Ο 35ος τόμος αναλύει τα πιο σημαντικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Στις 25 Μαρτίου 1924 ανακηρύχθηκε στην Ελλάδα η Δημοκρατία που έμελλε να διατηρηθεί ως το 1935. Τα χρόνια αυτά, παρά το μεγάλο βάρος του προσφυγικού ζητήματος και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929, πραγματοποιήθηκε αξιόλογη πρόοδος της χώρας. Αναπτύχθηκε ραγδαία η βιομηχανία και η γεωργία και στα ίδια χρόνια εμφανίστηκαν έντονοι κοινωνικοί αγώνες. Εξάλλου τότε επιτεύχθηκε και η προσέγγιση της Ελλάδας και της Τουρκίας με συνέπειες πολλαπλά ευεργετικές και για τις δύο χώρες. Το 1935 εγκαθιδρύθηκε πάλι η βασιλεία και τον Αύγουστο του 1936 επιβλήθηκε ανελεύθερο πολιτικό καθεστώς.
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τη φασιστική τότε Ιταλία. Ο ελληνικός λαός έδειξε αδάμαστο αγωνιστικό φρόνημα απέναντι στην επιδρομή. Μάλιστα οι επιτυχίες του ελληνικού στρατού προκάλεσαν γενικό θαυμασμό, ενθάρρυναν τους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης, προπάντων όμως παρακίνησαν την ηγεσία της Γερμανίας να επέμβει στρατιωτικά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και να εμπλέξει εκεί ισχυρές δυνάμεις της. Τελικά τα ελληνικά εδάφη καταλήφθηκαν από τους επιδρομείς. Η μάχη όμως της Ελλάδας, με την καθυστέρηση ιδίως της γερμανικής επιθέσης εναντίον της Ρωσίας, συνέβαλε κρίσιμα στην πορεία της παγκόσμιας Ιστορίας.
Στα κύρια σημεία του 35ου τόμου είναι οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας από την αντεπανάσταση του 1923 ως την ανατροπή του Πάγκαλου. Οι εξελίξεις της Οικονομίας από το 1919 ως το 1926. Οι κυβερνήσεις συνασπισμού (1926 – 1928) και η τετραετία του Βενιζέλου (1928 – 1932). Η μεταβατική περίοδος από το Μάιο 1932 ως το Μάρτιο 1933. Η διακυβέρνηση της χώρας από το Λαϊκό κόμμα (Μάρτιος 1933 – Φεβρουάριος 1935). Το κίνημα του Μαρτίου 1935, η παλινόρθωση της μοναρχίας και η κατολίσθηση στη δικτατορία. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Η Ελλάδα μεταξύ της Αγγλίας και του Άξονα. Ο πόλεμος του 1940/1941. Η πρώτη περίοδος του Ελληνοϊταλικού πολέμου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 1940). Η απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου. Η ιταλική εισβολή και η απώθησή της (28 Οκτωβρίου – 13 Νοεμβρίου 1940). Η ελληνική αντεπίθεση και η προέλαση στην Αλβανία. Η δεύτερη φάση του Ελληνοϊταλικού πολέμου (Ιανουάριος – Απρίλιος 1941). Η Ελλάδα στα πλαίσια της παγκόσμιας συρράξεως. Η γερμανική εισβολή, η ελληνική άμυνα και η κατάληψη της Ελλάδος. Η μάχη της Κρήτης. Η ιστορική σημασία του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου. Τα δωδεκάνησα και η Κύπρος από το 1913 ως το 1941. Ο πνευματικός βίος και ο πολιτισμός.