«Ο Ελληνικός στρατός κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» από τα επίσημα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αυτό το Σάββατο ο δ' τόμος με τα Παραπολιτικά
Αυτό το Σάββατο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα, «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ», από τα επίσημα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Μη χάσετε τον Δ’ τόμο της σειράς, «ΧΕΙΜΕΡΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ», αυτό το Σάββατο 13/11.
Ο τέταρτος τόμος της σειράς είναι η άμεση συνέχεια του τόμου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΙΣ» και αναφέρεται στην εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Μαρτίου 1941. Η χρονική αυτή περίοδος χαρακτηρίζεται ως η τρίτη περίοδος του Ελληνοϊταλικού πολέμου και περιλαμβάνει τρεις χαρακτηριστικές φάσεις.
Γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της αρχικής έκδοσης του τόμου, ο τότε Αντιστράτηγος Κων. Κανελλόπουλος:
«Οι διεξαχθέντες και περιγραφόμενοι εις τον παρόντα Τόμον αμυντικοί αγώνες των Ελληνικών στρατευμάτων εν Βορείω Ηπείρω κατά του Ιταλικού στρατού και οι διεξαχθέντες ολίγον βραδύτερον εν Ανατολική Μακεδονία, επίσης αμυντικοί τοιούτοι κατά του Γερμανικού στρατού, απέδειξαν περιτράνως ότι ο Ελληνικός Στρατός όστις ανέκαθεν ανεδείχθη άριστος εις τους επιθετικούς αγώνας, υπήρξεν εξ ίσου ικανός και εις τας αμυντικάς επιχειρήσεις.
Ο Ελληνικός Στρατός, μειονεκτών και εις τας δύο ως άνω περιπτώσεις εις δύναμιν και μέσα, αντεπεξήλθεν νικηφόρως εις την πρώτην περίπτωσην και επιτυχώς εις την δευτέραν, χάρις εις το υψηλόν ηθικόν του, την άριστην οργάνωσιν της αμύνης και την αξίαν των στελεχών του.
Τα στελέχη και αι στρατιωτικαί σχολαί, ενδιατρίβουσαι εις την μελέτην των μαχών τούτων, λίαν διδακτικών από απόψεως αμύνης, ασφαλώς θα εμποτισθώσι με την πεποίθησιν, ότι ο Έλλην στρατιώτης, είναι εξ ίσου καλός και εις την επίθεσιν και εις την άμυναν, αρκεί να έχει τύχη επαρκούς εκπαιδεύσεως και να οδηγήται καλώς εις την μάχην.
Αι αμυντικαί ικανότητες του, προεκάλεσαν την κατάπληξιν και τον θαυμασμόν των αντιπάλων του, οίτινες εθεωρούντο τότε εκ των ισχυροτέρων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου»