Πέραν των επαφών που είχε τις τελευταίες ημέρες με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόμπολας, πληροφορίες τον εμφανίζουν να έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη των τραπεζών, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, το αφεντικό του «Πήγασου» βρέθηκε στα γραφεία του Συγκροτήματος Λαμπράκη το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη το μεσημέρι της Δευτέρας. Την ίδια ημέρα στα γραφεία του ΔΟΛ είχε βρεθεί και ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού και επί χρόνια επιτελικό στέλεχος του Οργανισμού, Βασίλης Μουλόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπόμπολας, με την ενθάρρυνση και του Μεγάρου Μαξίμου, προσπάθησε να πείσει τόσο τις τράπεζες όσο και τον κ. Ψυχάρη ότι από κοινού με τον συνεταίρο του Δημήτρη Μάρη διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης του ιστορικού Συγκροτήματος. Η πρόταση που προσκόμισε και στις δύο πλευρές ο εκδότης του «Εθνους» προέβλεπε τον άμεσο διαχωρισμό του ΔΟΛ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι. Με βάση το σχέδιο Μπόμπολα, από τη στιγμή που θα ενέκριναν τον σχετικό διαχωρισμό οι τράπεζες, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά πιο εύκολα για τη βιωσιμότητα του νέου ομίλου. Μάλιστα, τα χρήματα που θα απαιτούνταν για την ανάπτυξη αυτού του σεναρίου θα ήταν πολύ λιγότερα από αυτά για την εξυγίανση του ΔΟΛ. Επί της ουσίας, το αφεντικό του «Πήγασου» ζητούσε να του δοθούν οι τίτλοι των «Νέων» και του «Βήματος», η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού και οι μετοχές που διαθέτει ο κ. Ψυχάρης στην εκτυπωτική μονάδα Ιρις Εκδοτική και στο πρακτορείο διανομής Αργος. Στην περίπτωση αυτή, η μόνη υποχρέωση που θα αναλάμβανε ο κ. Μπόμπολας, πέραν της παραγωγής των εντύπων, θα ήταν η ανάληψη των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους.

Ταυτόχρονα, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, θα προχωρούσε σε άμεσο εξορθολογισμό, ο οποίος θα συμπεριλάμβανε δραστικό πρόγραμμα περικοπών. Για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου, ζήτησε από τις τέσσερις τράπεζες να συμβάλουν από την πλευρά τους δίνοντας στη νέα εταιρεία δάνειο ύψους 5-6 εκατ. ευρώ. Η ιδέα του εκδότη του «Εθνους» φαίνεται ότι τελούσε υπό την απόλυτη έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αντιμετώπιζε θετικά την ανάληψη του μάνατζμεντ του ΔΟΛ από το δίδυμο Μπόμπολα – Μάρη. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πιέσεις προς τις τράπεζες προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του σχεδίου για «καλό» και «κακό» ΔΟΛ. Ωστόσο, οι τραπεζίτες, έχοντας πλήρη εικόνα των οικονομικών δεδομένων που διαμορφώνονται και στον «Πήγασο», δεν μπήκαν καν στη σχετική κουβέντα. Αλλωστε, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να τους φέρει αντιμέτωπους με τεράστιες δικαστικές περιπέτειες.