Το Χριστόψωμο, ο ευλογημένος άρτος, η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, οι πίτες και τα ξεχωριστά τοπικά γλυκίσματα κατέχουν αναμφίβολα δεσπόζουσα θέση στην ελληνική γευστική παράδοση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Ένα ταξίδι στις βαθύτερες ρίζες της διατροφικής μας παράδοσης. Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, τα νησιά του Αρχιπελάγους, το Ιόνιο, αλλά και την Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Μαζί με μνήμες από την Πόλη, τη Σμύρνη, τον Πόντο.

Πενήντα και πλέον παραδοσιακές συνταγές για ξεχωριστά αρτοσκευάσματα, για σαλάτες και ορεκτικά, για γλυκά και αλμυρά εδέσματα από όλη την Ελλάδα, σφραγισμένες με τα ιδιαίτερα χρώματα, τις λαϊκές παραδόσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε τόπου.

Γαλοπούλα γεμιστή πολίτικη
Λαδόπιτα πρωτοχρονιάτικη λευκαδίτικη
Ζακυνθινή χριστουγεννιάτικη κουλούρα
Κρεατόπιτα πρωτοχρονιάτικη ηπειρώτικη
Κρεατόσουπα χριστουγεννιάτικη τηνιακή
Χριστόψωμο κρητικό
Βασιλόπιτα φυλλωτή αγιασιώτικη
Κουραμπιέδες βουτύρου μακεδονίτικοι
Μελομακάρονα μανιάτικα τηγανητά
Μπουγάτσα πρωτοχρονιάτικη κρητική
δίπλες καλαματιανές
Μουστοκούλουρα σιατιστινά
Σφακιανές πίτες