Πτώση στην κατανάλωση ακόμη και βασικών προϊόντων, όπως το ψωμί και το γάλα, καταγράφεται μέρα με τη μέρα, πιστοποιώντας τις προβλέψεις που έχουν κάνει παράγοντες της αγοράς ήδη από τα τέλη του 2016.
Σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει μια σταθερή και εντεινόμενη τάση πτώσης της ζήτησης, η οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2017 έχει πια παγιωθεί. Στα τέλη Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προειδοποιούσε πως το «το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 είδαμε πτώση της κατανάλωσης 5% έως και 7% σε κατηγορίες προϊόντων όπως το γάλα και το ψωμί», συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι τα συγκεκριμένα ποσοστά πτώσης εμφανίζονται ύστερα από πολύ καιρό, μέσα στην επταετή κρίση. Περισσότερα στο ependisinews.gr