*Σήμερα είπα να στείλω απογευματάκι τη στήλη στο Χρήστο το Δρούζια για να έχουμε ηρεμήσει από την κατάσταση στην Πεντέλη που ακόμη και σε μια εγκληματική μορφή σαν κι εμένα δημιουργεί μαύρα συναισθήματα. Δυστυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια συνειδητοποιεί κανείς ότι ορισμένα πράγματα σ' αυτή τη χώρα δεν θα αλλάξουν ποτέ, ούτε με το καλό, ούτε με το κακό. Και δεν μιλάω μόνο για τις ευθύνες της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και γενικότερα τη νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία. Αλλά αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα την κάνουμε μια άλλη φορά.

* Και για να μην λέμε μόνο τα άσχημα, το σύστημα που έχει εκπονήσει το Μαξίμου για την σωστή και άμεση ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών για τις πυρκαγιές ανά την Ελλάδα είναι άκρως αποτελεσματικό και χρήσιμο προκειμένου να μην υπάρχουν παραφωνίες και ανακριβείς ειδήσεις. Κάποια στιγμή θα σας πω και τους ιθύνοντες πίσω από αυτή τη διαδικασία…

* Μπορεί ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς να περιοδεύει στην Κέρκυρα με την ταμπέλα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο θα ήταν καλό να κρατάει μικρό καλάθι. Βλέπετε, πέραν του γεγονότος ότι ουδείς του έχει δώσει το ΟΚ για την κάθοδό του στη μάχη του σταυρού, απ' ό,τι μαθαίνω στις μυστικές δημοσκοπήσεις πατώνει κυριολεκτικά. Αντιθέτως, πάει πρίμα η συμπατριώτισσά του πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

*Όπως έγραψε στη στήλη του στο Secret, ο φίλος μου ο Παπαδόπουλος, ο Μαγγηριάδης ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΚΑΪ για να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στην ΕΡΤ. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο του Σιακαντάρη που χάνει τη θέση του, καθώς και ορισμένων άλλων στο Ραδιομέγαρο, που βλέπουν ότι το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό, είτε μένει στα αζήτητα, είτε περνάει στο περιθώριο.

* Στην εναλλακτική Ικαρία περνάει ολιγοήμερες διακοπές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης. Μάλιστα, τον φιλοξενεί απ' ό,τι έμαθα στο όμορφο νησί, ένας πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΔΡΑΣΗΣ (θυμάστε εκείνο τον φορέα που είχε ιδρύσει με τον Μάνο και στην συνέχεια τον κράτησε μόνος του μέχρι που έβαλε οριστικό λουκέτο, αφού κανείς δεν αντιλήφθηκε τους ορίζοντες που θα άνοιγε στην Ελλάδα;), ονόματι Αϊβαλιώτης. Καλό θα είναι να ρίξει και καμιά ματιά στα βενζινάδικα του νησιού, αφού οι «πλούσιοι» κάτοικοι και επισκέπτες του μπορεί να έκαναν την... παρασπονδία και να αγόρασαν κανένα δίκυκλο!

*Στην ταινία Τζένη Τζένη, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ως υποψήφιος βουλευτής Μαντάς διαμαρτυρήθηκε στον πλούσιο θείο του Λάμπρο Κωνσταντάρα για το γεγονός ότι του είχες ετοιμάσει υποδοχή στο νησί, χωρίς να τον ενημερώσει. «Δε σ' άρεσε κιόλας; 2 δραχμές το κεφάλι», του απάντησε ο αλησμόνητος ηθοποιός, εκφράζοντας μάλιστα την απογοήτευσή του που επειδή ο… κομματάρχης του Γκόρτσου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος κρατούσε όλο το νησί… ΝΑ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει άλλους. Τώρα θα μου πείτε, πού κολλάει αυτό; Όπως με πληροφόρησαν κάτι φίλοι μου Χανιώτες, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του κόμματος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου (που έχει σύνθημα την απελευθέρωση των υδρογονανθράκων) στην όμορφη κρητική πόλη. Μάλιστα, ήταν εκεί και καμιά δεκαριά νοματαίοι, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για τη Μέκκα του εγχώριου φιλελευθερισμού χάριν του Ελευθερίου Βενιζέλου και των Μητσοτάκηδων. Φυσικά δεν υπονοούμε ότι επιστρατεύθηκε η μέθοδος Κωνσταντάρα για να μαζευτούν οι εν λόγω «γενναίοι» εθνικόφρονες, αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να δούμες πώς έφτασε το μήνυμα ακόμη και σ' αυτούς!