«Oποιος καεί και στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι», λέει η γνωστή παροιµία, η οποία ταιριάζει γάντι αυτό το διάστηµα στην αγωνία που επιδεικνύεται από την πλευρά των αρµόδιων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την αρτιότητα των υποδοµών ουκ ολίγων αθλητικών κέντρων στη χώρα.

Η οδηγία που έχει δοθεί από το Μαξίµου προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισµού, Γιάννη Βρούτση αλλά και τους αρµόδιους φορείς είναι η διεξαγωγή εξονυχιστικών και επαναληπτικών ελέγχων για την καταλληλότητα των συγκεκριµένων χώρων σε ολόκληρη την επικράτεια. Πάντως, σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ολυµπιακών εγκαταστάσεων, έχει ιδιαίτερη σηµασία η διαρροή της διοίκησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύµφωνα µε την οποία την πλήρη αρµοδιότητα για τη µελέτη και την υλοποίηση των έργων συντήρησης είχαν οι κατά καιρούς υφυπουργοί Αθλητισµού. Γίνεται, µάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά σε γενική αµέλεια την περίοδο της παρουσίας του Στ. Κοντονή στο πόστο του υφυπουργού Αθλητισµού.

Πάντως, εδώ που τα λέµε, έχουν πέσει πολλά στον Βρούτση, πριν καλά-καλά µάθει τα κατατόπια. Από τη µια το ΟΑΚΑ, από την άλλη τα όσα θαυµαστά και πρωτοφανή συµβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθληµα ποδοσφαίρου, µε επίκεντρο τις αυθαιρεσίες της ΕΠΟ, η οποία έχει καταστήσει κουρελόχαρτο τον «οδικό χάρτη» που διαµορφώθηκε πριν από λίγο καιρό µεταξύ Μητσοτάκη - Τσέφεριν, αλλά και τους επικεφαλής των τεσσάρων µεγάλων οµάδων της χώρας για τη διαιτησία και την εφαρµογή της ολιστικής µελέτης.

Βλέπετε, είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να παραµένει ες αεί θεατής όλων αυτών των καταστάσεων...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 7/10