Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επισημάνει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κανείς δεν πηγαίνει ως απρόσκλητος συμπέθερος και, ως εκ τούτου, αν ο πρωθυπουργός θέλει να δει κάποιον ή του τηλεφωνεί και τον προσκαλεί ή αν του ζητηθεί ραντεβού τότε ανταποκρίνεται. Και μάλιστα το σχόλιό μας αφορούσε την ενδεχόμενη συνάντησή του με τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Μαθαίνω λοιπόν ότι τις τελευταίες ώρες με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και συμφωνήθηκε να γίνει το ραντεβού την άλλη εβδομάδα. Έτσι λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Χ. Δούκα.

Ωx, ο... Σημίτης έxασε τον ύπνο του

Η αλήθεια είναι πως από προχθές το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει χάσει τον ύπνο του, αλλά και το κέφι του, επειδή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του δεν παρέστη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από την εντολή «απαγόρευσης» που φέρεται να του έδωσε ο επικοινωνιακός και πολιτικός μέντοράς του Παύλος Πολάκης. Μάλιστα η Δάφνη Σημίτη το βράδυ της Τρίτης, μετά την τιμητική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον σύζυγό της, αναγκάστηκε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να επικοινωνήσει με τους γιατρούς που παρακολουθούν τον άνδρα της, λέγοντάς τους: «Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, θα μου μείνει στα χέρια. Έχει πάρει κατάκαρδα την περιφρόνηση που επέδειξε στο πρόσωπό του ο Κασσελάκης και φοβάμαι μην έχουμε τίποτα περιπέτειες». Οι γιατροί πέθαναν στα γέλια, όπως και εσείς άλλωστε, γιατί διαβάζοντας το σχόλιό μας ως νοήμονες άνθρωποι δεν πιστεύετε ότι μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο.

Το «βλέμμα» του Οδυσσέα για το ειδύλλιο

Εμείς από αυτή εδώ τη στήλη δεν δώσαμε ποτέ ερμηνευτική υπεραξία στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα του τύπου «τα βρήκαν και οδεύουν σε συνεργασία για να χτυπήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ενδεχομένως, επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, αυτή την εντύπωση να την καλλιέργησαν σκοπίμως κάποιοι συνεργάτες του Κασσελάκη πάνω στην απελπισία τους να εφεύρουν ένα αφήγημα για να αντικρούσουν τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του παίρνει την κάτω βόλτα. Εκείνος δε που «ανέγνωσε» εγκαίρως όλα τα παραπάνω και δεν μπήκε καν στον κόπο να τα «προπαγανδίσει» ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Και μάλιστα έκανε και σχετικό σχόλιο επί του θέματος, γράφοντας στο Facebook: «Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το “ειδύλλιο” ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν μόνο στη φαντασία τους υπήρχαν! Όσοι τα πίστεψαν ακόμη χειρότερα! Η πολιτική είναι μαραθώνιος, απαιτεί στρατηγική και οι τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο, την πολιτική του αυτονομία, μέσα στην κοινωνία, μακριά από γυρολόγους και γενίτσαρους».

Το δέντρο και το δάσος

Πάντως, για να είμαστε και δίκαιοι, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, δεν είδε το «δέντρο» στα Εξάρχεια χάνοντας το «δάσος», δηλαδή την ανάγκη κατασκευής του μετρό, αλλά αυτό που θέλησε να στείλει ως μήνυμα είναι ότι τα όποια δέντρα κοπούν θα πρέπει να αναπληρωθούν και να υπάρξει μέριμνα για αποκατάσταση του πρασίνου της περιοχής. Δηλαδή δεν χρησιμοποίησε ως αφορμή την κοπή κάποιων δέντρων για να κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά της ολοκλήρωσης των έργων του μετρό στα Εξάρχεια. Οπότε καλό θα είναι να μην κάνουμε και την τρίχα τριχιά για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Ας αναλάβει πρώτα τα καθήκοντά του και τότε θα κριθεί για τα πεπραγμένα του.

Θυσία για τον Λιάγκα

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κρυφτεί, αλλά ο Γιώργος Λιάγκας δεν τον αφήνει. Του προσφέρει τη χαρά της δημοσιότητας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι τη δέχεται εντελώς απρόσμενα και αναπάντεχα την ώρα που εξέρχεται της οικίας του. Έτσι λοιπόν, χθες το πρωί ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής έστησε μία κάμερα έξω από το σπίτι του με έναν δημοσιογράφο της εκπομπής του και ενώ θα περίμενε κανείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να «στραβώσει», εντούτοις πήρε το συνεργείο του ΑΝΤ1 «επ’ ώμου» για να καλύψει την πεζοπορία του μέχρι το μετρό της Ακρόπολης, απαντώντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις της εκπομπής και συνομιλώντας στο διάβα του με πολίτες. Εν τω μεταξύ σε αυτή την «περιπατητική» συνέντευξη έπεσε και σε έναν μαγαζάτορα που μάλλον είχε σκοπό να τον «γλεντήσει», καθώς έδινε εντολές στους σερβιτόρους του να τον κεράσουν πρωινιάτικα ένα ουίσκι, ενώ ταυτόχρονα του έλεγε «άμα θες να με πάρεις σύμβουλό σου, να με πληρώνεις». Και εκεί που ο Κασσελάκης είχε πάρει το ύφος του ηγέτη που προάγει την «αδιαμεσολάβητη» σχέση με τον λαό, μόλις κατάλαβε πως ο μαγαζάτορας έκανε χάζι, επιδιώκοντας να σπάσει πλάκα μαζί του, άρχισε να μαζεύεται και να παίρνει το σοβαρό του ύφος για να μην εξευτελιστεί εντελώς μπροστά στην κάμερα του Λιάγκα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»