Μία από τις πλέον δημοφιλείς αναφορές του Σαββατοκύριακου στα «πηγαδάκια» που είχαν στηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής είχε να κάνει με τα όσα πιστεύουν για τον Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, περισσότερες από τις εκτιμήσεις συνέκλιναν προς την κατεύθυνση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τα όσα διαδραματίζονται, δείχνει να το απολαμβάνει. Πάντως, εκτός από την απόλαυση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν πίσω από το μπάχαλο και ένα μικρό «δακτυλάκι» του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι, μάλιστα, πήγαιναν και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ο «Κασσελάκης συμπεριφέρεται κάπως σαν μπροστινός του Τσίπρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το σενάριο της επιστροφής του Τσίπρα στην αρχηγία

Σύμφωνα με τη στήλη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, ακούγοντας τον Στέφανο Κασσελάκη, εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι «δυστυχώς, το παλικάρι δεν μπορεί». Με δεδομένη την αδυναμία του νέου προέδρου του κόμματος και από τη στιγμή που έχει πλέον «καθαρίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ από τα διαχρονικά βαρίδια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι η επιστροφή του ο Αλέξη Τσίπρα μετά τις ευρωεκλογές

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth"

– Μία από τις πλέον δημοφιλείς αναφορές του Σαββατοκύριακου στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής είχε να κάνει με τα όσα πιστεύουν για τον πολυαγαπημένο τους Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότερες από τις εκτιμήσεις συνέκλιναν προς την κατεύθυνση ότι ο πρώην πρόεδρος, βλέποντας τα όσα διαδραματίζονται, δείχνει να το απολαμβάνει. Απολύτως λογικό, αφού τώρα ακόμη και οι άσπονδοι εσωκομματικοί του αντίπαλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Τσίπρας σε αυτό που λέμε συνοχή της Αριστεράς. Με τη φυγή του όχι μόνο διασπάστηκε το κόμμα, αλλά πλέον κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να ξανακυβερνήσει η Αριστερά. Πάντως, εκτός από την απόλαυση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν πίσω από το μπάχαλο και ένα μικρό δακτυλάκι του προέδρου Αλέξη. Κάποιοι, μάλιστα, πήγαιναν και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ο «Κασσελάκης συμπεριφέρεται κάπως σαν μπροστινός του Τσίπρα».

Το σενάριο της (μεγάλης) επιστροφής

– Μια και το ’φερε η κουβέντα, να σας πω ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, ακούγοντας τον πρόεδρο Στέφανο, εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι «δυστυχώς, το παλικάρι δεν μπορεί». Με δεδομένη την αδυναμία του νέου προέδρου και από τη στιγμή που έχει πλέον «καθαρίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ από τα διαχρονικά βαρίδια, από τα οποία όμως δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να απαλλαγεί ο πρόεδρος Τσίπρας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι να δούμε τον πρώην αρχηγό να επιστρέφει πάνω σε λευκό άλογο, μετά τις Ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο που θα δούμε είναι να βάζουν εκλογικό πήχη στον Κασσελάκη. Αν λοιπόν δεν τον «πιάσει», τότε θα θέσουν θέμα διαδοχής του και επιστροφής του αρχηγού Αλέξη στην Κουμουνδούρου.