Σε μια συζήτηση για τον εαυτό του με τον συγγραφέα Ξενοφώντα Κοντιάδη , καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και τον Αντώνη Λιάκο, ιστορικό και ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μπει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα βιβλίο που είναι γραμμένο για εκείνον, το «Φαινόμενο Κασσελάκη - Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας».

Το ιδιαίτερο αυτής της περίπτωσης είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με όσα λέγονται, ζήτησε από τον συγγραφέα του βιβλίου που τον επικρίνει να το παρουσιάσει ο ίδιος!

Όπως αναφέρει ο χρήστης του X (πρώην Twitter) Marka 2: «Είναι μάγκας! Ο καθηγητής Ξ. Κοντιάδης στις 20 Νοέμβρη παρουσιάζει το βιβλίο του για τον Κασσελάκη γράφοντας για φαινόμενο μεταδημοκρατίας, μεσσιανισμού. Ο καθηγητής έμεινε παγωτό όταν του τηλεφώνησε ο Στέφανος προτείνοντας να παρουσιάσει και αυτός το βιβλίο! Η πρόταση έγινε αποδεκτή».



Η παρουσίαση του βιβλίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και το τηλεφώνημα 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας 20 την προσεχή Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Το φαινόμενο Κασσελάκη-Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας" (εκδόσεις "Καστανιώτη"). 

Ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου και συνταγματολόγος Ξενοφώντας Κοντιάδης έχει γράψει το βιβλίο «Το φαινόμενο Κασσελάκη».

Το βιβλίο θα το παρουσίαζε ο συγγραφέας στις 20 Νοεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ μαζί με τον πανεπιστημιακό Αντώνη Λιάκο, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για βιβλίο που μιλά για το φαινόμενο Κασσελάκη ως δείγμα μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας, όπως και μεσσιανισμού.

Όμως ο Στ. Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Ξ. Κοντιάδη και του ζήτησε να παρουσιάσει και αυτός το βιβλίο!