ΛΑΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ Από την «απροειδοποίητη» επίσκεψη του Σ. Κασσελάκη στη λαϊκή αγορά της Μεγαλόπολης σας έχω και άλλο ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο, αν και αμφιβάλλω αν θα το δώσει στη δημοσιότητα η κάμερα που κατέγραφε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως μου το στείλουν σε βίντεο οι Αρκάδες συμπατριώτες μου. Και είναι χαριτωμένο, γιατί προσιδιάζει με εκείνο το κωμικό θέαμα του Α. Τσίπρα πριν από τις εθνικές εκλογές, όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη πέρασε μπροστά από έναν πλανόδιο μουσικό και έκανε πως ψάχνει τις τσέπες του για να βγάλει λεφτά να του δώσει. Αλλά επειδή οι τσέπες του ή ήταν άδειες ή είχαν καβούρια, τον «χαρτζιλίκωσε» στα μουλωχτά ένας σύντροφος που τον ακολουθούσε για να ρίξει λεφτά στα όργανα. Ο Κασσελάκης πήρε και αυτός την οικονομική βοήθεια του κοινού, κοινώς δανεικά, όταν βρέθηκε ενώπιον ενός λαχειοπώλη, του γνωστού Τσολάκη, που τον πλησίασε για να του πουλήσει δύο πεντάδες του Λαϊκού Λαχείου, κόστους 20 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να το παίξει κιμπάρης προσφέρθηκε να τα αγοράσει, αλλά στην τσέπη του είχε μόνο πέντε ευρώ. Με αποτέλεσμα τα λαχεία να τα πληρώσει άλλος από τη συνοδεία του.

Μας δουλεύεις;

Μπορεί να μη σήκωσε το τηλέφωνο στον Κασσελάκη η Αχτσιόγλου, επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν το άκουσε ή ήταν αφόρτιστο το κινητό της, αλλά, όπως μαθαίνω, κρούση έκανε και στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Πέτη Πέρκα, λίγες ώρες πριν η τελευταία ανακοινώσει την αποχώρησή της από το κόμμα με την υπόλοιπη ομάδα της Ομπρέλας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κασσελάκης τής τηλεφώνησε την Κυριακή το πρωί, ζητώντας της να πάνε για φαγητό. Σε αυτή την επικοινωνία η Πέρκα δεν ήξερε αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. «Μα τώρα σοβαρολογείς, ρε Στέφανε, μας αποκάλεσες πέμπτη φάλαγγα και έχεις την απαίτηση να βρεθούμε;», φέρεται να του είπε.

Όταν τηλεφωνείς από «άγνωστο»

Δεν ξέρω αν ο Σ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε «πακιστανικό» τηλέφωνο στην προσπάθειά του να συνομιλήσει με την Έφη Αχτσιόγλου το Σάββατο το πρωί, αλλά είναι βέβαιο πως δεν την κάλεσε από αυτό με το οποίο επικοινωνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Κασσελάκης φέρεται να χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες του ένα ελληνικό και ένα αμερικανικό τηλέφωνο. Με την Έφη Αχτσιόγλου επικοινωνούσε πάντα με τον αμερικανικό αριθμό τηλεφώνου. Και μάλιστα όταν τον είχε ρωτήσει αν διαθέτει ελληνικό νούμερο της είχε απαντήσει ότι δεν το χρησιμοποιεί πλέον για να μην τον «πρήζουν οι δημοσιογράφοι». Αλλά, όπως γράφαμε και χθες, αν ήθελε όντως να «εντοπίσει» την Ε. Αχτσιόγλου δεν θα της έκανε αναπάντητες κλήσεις από «άγνωστο» αριθμό, αλλά θα της έστελνε ένα μήνυμα ότι θέλει να επικοινωνήσει μαζί της.

Πήραν μια... τρομάρα στη λαϊκή αγορά!

Καυχιέται ο Κασσελάκης πως τάχα μου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τον «αντέγραψε», πραγματοποιώντας απροειδοποίητη επίσκεψη σε σουπερμάρκετ, κάτι που την περασμένη Παρασκευή έκανε ο ίδιος εμφανιζόμενος «αναπάντεχα» στη λαϊκή αγορά της Μεγαλόπολης στον Νομό Αρκαδίας. Σήμερα θα σας αποκαλύψω τα ευτράπελα που συνέβησαν στη Μεγαλόπολη από την «ανέλπιστη» επίσκεψη του Κασσελάκη, η οποία φυσικά καλυπτόταν από τηλεοπτικό συνεργείο, προφανώς δικό του. Καμιά ώρα πριν σκάσει μύτη ο Κασσελάκης στη λαϊκή αγορά, εμφανίστηκαν άνδρες της ασφάλειάς του για να εποπτεύσουν τον χώρο. Με το που τους είδαν οι παραγωγοί, άνθρωποι του μεροκάματου και της βιοπάλης, θορυβήθηκαν, νομίζοντας πως είναι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ή του ΕΦΚΑ. Σε κάποιους που τόλμησαν να τους ρωτήσουν «τι κάνετε εδώ, ρε παιδιά, τι είστε εσείς;», οι φρουροί του Κασσελάκη απαντούσαν «μην ψάχνετε να βρείτε, θα μάθετε σε λίγο». Κοντολογίς ο Κασσελάκης κατάφερε να τρομοκρατήσει τη συμπαθή κοινότητα των αγροτών-παραγωγών, ενώ αν ήθελε να αναδείξει το θέμα της ακρίβειας θα μπορούσε κάλλιστα να πάει αιφνιδιαστικά σε καμιά μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Πιάνουμε συχνότητα

Ζω για τη στιγμή που ο Κασσελάκης θα αρχίσει την «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία του με τους ακροατές στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χθες αποκάλυψε ότι θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο Μέσο για να κάνει εκπομπή μία φορά την εβδομάδα. Ελπίζω αν ανοίξει τις τηλεφωνικές γραμμές στους ακροατές του αριστερού ραδιοφώνου να μη συμπεριφέρεται με οπαδικό τρόπο, όπως κάνει στις εκπομπές του ο ηγέτης της «Θύρας 7», Τάκης Τσουκαλάς, φωνάζοντας «άντε γεια» εάν του συστηθεί κανένας ως φίλος της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ ή του ΠΑΟ. Δηλαδή μη βγαίνουν στον αέρα της εκπομπής που θα κάνει μέλη του κόμματος, λέγοντάς του «καλησπέρα, Στέφανε, είμαι με την Αχτσιόγλου ή τον Τσακαλώτο» και αυτός να τους «φιμώνει» on air.

Ποιοι πωλούν εκδούλευση

Καλό θα είναι κάποιοι δημοσιογράφοι να μη λειτουργούν ως «επικοινωνιακοί υπηρέτες» του Ν. Παππά. Επειδή ο τελευταίος μπορεί να τους βοήθησε την περίοδο της παντοδυναμίας του με τη γνωστή επιρροή που ασκούσε στα ΜΜΕ, δεν είναι ανάγκη να του πουλούν εκδούλευση, στέλνοντας SMS στην ομάδα ενημέρωσης του πολιτικού του γραφείου για να κράξουν άλλους συναδέλφους τους με σχόλια του τύπου «βγήκε ο τάδε εκεί για να αποδομήσει τον Κασσελάκη». Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα γραπτά μένουν και είναι κρίμα να εκτίθενται σε κοινή θέα τα «αντισυναδελφικά» μηνύματά τους. Γιατί από τα Καυδιανά στα... Κλαυδιανά δίκρανα ένα «λ» κάνει το λάθος. Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή