Κεντροαριστερά: Αυτοί θα μετέχουν στο ενιαίο κέντρο του νέου φορέα
Οι ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα την Παρασκευή
Τη σύνθεση του ενιαίου πολιτικού κέντρου που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το οποίο θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανότατα την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο επαφών με τους βασικούς πρωταγωνιστές του εγχειρήματος.
Το πολιτικό όργανο που θα ανακοινωθεί θα είναι δεκαμελές και σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέχουν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του νέου φορέα, Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχωρόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Απόστολος Πόντας απο την ΕΔΕΜ κ.α
Επιπλέον, μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστούν τα βήματα υλοποίησης του οδικου χάρτη.
Η Φώφη Γεννηματά που συνεχίζει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα, το πρωί της Τετάρτης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ για το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η συνάντησή της με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στο επίκεντρο οι συζητήσεις για τον νέο φορέα, που όπως ανακοινώθηκε χθες, μετά τη συνάντηση Γεννηματά-Θεοδωράκη θα ονομάζεται «Κίνημα Αλλαγής».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν εξέφρασε στην κα Γεννηματά κάποιο παράπονο ή τη διαφωνία του για το γεγονός ότι το όνομα του νέου φορέα αποφασίστηκε ουσιαστικά, σε μία συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ποταμιού, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «τονισα πόσο σημαντικό είναι, να είναι ανοιχτές και συλλογικές οι διαδικασίες προς το συνέδριο. Και αυτό γίνεται, προκειμένου να εμπνεύουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και βεβαίως, πίστη στους ανθρώπους που μας ψήφισαν, ότι οι διαδικασίες οδηγούν σε ένα δημοκρατικό Συνέδριο».