Γκάφα Παπαχριστόπουλου: Μπέρδεψε τον Ζοζέφ Ντολ με τον... Τζόζε Λο
Ο Ζοζέφ Ντολ, δεν είναι φυσικά Γερμανός και δεν είναι ούτε πρόεδρος αλλά ούτε ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.
Την πλήρη ικανοποίησή του για την στήριξη που προσέφερε στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό ο «πρόεδρος, ο ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Τζόζεφ Λο (sic) του κόμματος που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης» εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαχριστόπουλος, διορθώνοντας το όνομα του «ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Τζόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, ο Γερμανός ο οποίος χαιρέτησε την στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός στο Σκοπιανό, είναι ο ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, αν δεν σας λέει κάτι».
Η πραγματικότητα είναι ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ο «Τζόσεφ Λο, ή Ντολ, Γερμανός πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών» δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, είτε από πλήρη άγνοια περί των ευρωπαϊκών θεμάτων, είτε από γλωσσικό ολίσθημα που προκαλεί η ανάγκη εύρεσης συμμάχων στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ονομασία της γείτονος χώρας, ενδεχομένως να αναφερόταν στον Ζοζέφ Ντολ.
Ο Ζοζέφ Ντολ, δεν είναι φυσικά Γερμανός και δεν είναι ούτε πρόεδρος αλλά ούτε ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο Ζοζέφ Ντολ είναι Γάλλος πολιτικός, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ένας από τους αρχαιότερους ευρωβουλευτές, ο οποίος εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1999.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος, υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Ντολ (ο Ζοζέφ προφανώς, και όχι ο «Γερμανός Τζόζεφ») «έμεινε έκπληκτος με τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία». Η πραγματικότητα και σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον φυσικά αναφερόμαστε στο ίδιο φυσικό πρόσωπο, είναι ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ως ένας από τους πλέον έμπειρους Ευρωπαίους πολιτικούς, μιλώντας στο δίκτυο «Euractiv», χαρακτήρισε τις συνομιλίες ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια ως «ένα παράθυρο ευκαιρίας», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να του βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.