Με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση που γίνεται εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ και του ΣΒΕ.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σε δύο μέτωπα αµένεται να κινηθούν, σύµφωνα µε πληροφορίες, η παρουσία και οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ∆ΕΘ, η οποία ανοίγει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο, και είναι η πρώτη του ως πρωθυπουργού. Κοινός παρονοµαστής, σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, θα είναι η αποκατάσταση του αισθήµατος εµπιστοσύνης, τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς τους Ελληνες πολίτες, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις πρώτες ηµέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, µε τα νοµοθετήµατα που ψηφίστηκαν και όσα έχουν προγραµµατιστεί για το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα.

Στόχος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να δείξει στους εταίρους, στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι όσα εξήγγειλε πριν από τις εκλογές τα κάνει πράξη έπειτα από αυτές, έχοντας ως αντιπροσωπευτικό παράδειγµα τα πρώτα νοµοθετήµατα και τον αναπτυξιακό νόµο, µε «σηµαία» την επένδυση στο Ελληνικό.

Σκοπεύει να δείξει µε πράξεις ότι η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα τόσο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραµµα όσο και τις δεσµεύσεις που απορρέουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Τόνωση

Στο ίδιο µήκος κύµατος, επιθυµεί να δώσει διάρκεια στο κλίµα τόνωσης της εγχώριας οικονοµίας µέσω φορολογικών ελαφρύνσεων. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η οµιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ θα απέχει παρασάγγας από κάθε έννοια παροχολογίας, διατηρώντας το πνεύµα ρεαλισµού που είχε παρατηρηθεί προεκλογικά, αλλά και από τις πρώτες ηµέρες στην κυβέρνηση. Ανάµεσα σε αυτά που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι το σχέδιο µείωσης του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και από τα 24% στο 20% για τα έσοδα του 2020, όπως και η µείωση της φορολογίας για τα µερίσµατα από το 10% στο 5%.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται, επίσης, η µείωση φορολογίας των φυσικών προσώπων, µε στόχο ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής να διαµορφωθεί στο 9%, από 22% που είναι σήµερα, και ο ανώτατος στο 40%, από 45%. Στην ίδια λογική εντάσσεται και το πακέτο µέτρων για την ανάκαµψη της οικοδοµής, που περιλαµβάνει την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδοµές και του φόρου υπεραξίας για τρία χρόνια.