Αμετανόητος ο Τσίπρας: Πλήρης στήριξη και ταύτιση με Παπαγγελόπουλο για Novartis
Τα κακά ιστορικά προηγούμενα της αριστεράς με τις αυτοκριτικές που ακολουθούν τις ήττες της, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας με την εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Η εικόνα ενός κόμματος και ενός αρχηγού με επιμονή στην ψευδολογία και τον λαϊκισμό που επιζητά άλλοθι την στιγμή που έχει έρθει η ώρα να κριθεί για την τακτική του, ήδη είναι δυνατή από μόνη της. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με τις αναφορές του και την κριτική του στο μεταναστευτικό, την Τουρκία, αλλά και την υπόθεση Novartis, κατάφερε την εικόνα αυτή να την τονίσει περισσότερο, με το να εμφανίζεται αμετανόητος, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει αντιληφθεί τα αίτια της ήττας του.
Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε την απόλυτη πολιτική δυσαρμονία στην οποία είναι εγκλωβισμένος. Από τη μια θέλει να παρουσιάζεται ως ένας ηγέτης με ένα κόμμα εξουσίας, κι από την άλλη εξακολουθεί να λειτουργεί, ιδιαίτερα από την ημέρα που πέρασε στην αντιπολίτευση, με το DNA και την «λαϊκιστική» ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ του 4%.
«Όταν παραλάβαμε το φάκελο είπαμε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο το επιχείρημά του πάσχει υπό την έννοια, ότι ακολούθησαν βαρύγδουπες δηλώσεις για «σκάνδαλα» που συμπληρώθηκαν από φαιδρές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.
Λησμονώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μετατρέψει μια πρακτική των φαρμακευτικών πολυεθνικών «στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», επιχείρησε, ανεπιτυχώς, για άλλη μια φορά να στρέψει την στρεβλή εικόνα που επιχείρησε να δημιουργήσει κατά της κυβέρνησης.
Η σκευωρία της Novartis που ωστόσο… κακοδιαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας άνευ λόγου σεισμό στο πολιτικό σκηνικό, εξακολουθεί να φέρνει σε εμφανή αμηχανία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του.
Παρά την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία την οποία χρεώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης. Την ίδια στιγμή δεν κάνει καμία αναφορά στις «τσάμπα μαγκιές» και τις βαρύγδουπες δηλώσεις των τότε κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με ύφος δήλωναν μπροστά στις κάμερες, ότι η Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την δημιουργία του ελληνικού κράτους, για να καταλήξει η έρευνα σε … μηδέν αποδείξεις. Καμία αναφορά επίσης στο ότι επί δύο χρόνια να διασύρθηκαν οι πολιτικοί και οι οικογένειες τους, επέτρεψε να δημοσιεύονται δηλητηριώδη σχόλια και κατασκευασμένα «ρεπορτάζ», ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι η παράταση της ομηρίας των δέκα πολιτικών ενίσχυε το γενικότερο κλίμα απαξίωσης κατά του πολιτικού συστήματος.
Ο τρόπος με τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να χειρισθεί το «δίκοπο μαχαίρι», την πολιτική σκευωρία της υπόθεσης Novartis, προκάλεσε εμφανή αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ούτε από το βήμα της Βουλής, ούτε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δεν έκρυψε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρέχοντας για άλλη μία φορά πλήρη στήριξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί ο ίδιος βγήκε εκτός από το κάδρο της διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ του κατατέθηκε μήνυση από τον Αντώνη Σαμαρά.
«Αυτό το καραγκιοζιλίκι να συνεδριάζει επτά ώρες η Βουλή χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση στα κυβερνητικά έδρανα και να μπαίνει ο πρωθυπουργός από την πλαϊνή πόρτα στις 12.15 π.μ. για να ψηφίσει και να φύγει, δεν έχει ξαναγίνει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Εγκαλώντας την θεσμική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην στέλνει στα δικαστήρια τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Αλέξης Τσίπας εκδήλωσε όχι μόνο την αμηχανία του, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί. «Εγώ δεν είμαι στο κάδρο και το κάνει γιατί θέλει να αποφύγει τον πολιτικό διασυρμό», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Είναι γεγονός ότι ο Τσίπρας είχε ποντάρει πολιτικά στο ενδεχόμενο παραπομπής του, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια δίωξη θα τον «ηρωποιούσε», και θα συνέβαλε αποφασιστικά στην συσπείρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα εμφανιζόταν ως πολιτικά διωκόμενο. Η «βολική χάρη» δεν του έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίθετα, με την ανάγκη του να υπερασπιστεί και να ταυτιστεί πλήρως με τον Παπαγγελόπουλο καταγράφεται με αρνητικό πρόσημό στη συνείδηση του κόσμου.