ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θεσμική εκτροπή: Το δίκτυο επιόρκων, τα παραδικαστικά, οι εκβιασμοί στο τρίγωνο Τσίπρα, Καμμένου, Παπαγγελόπουλου και η πολιτική κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ
Ευρωπαϊκές ηγεσίες, αξιωματούχοι και διεθνή συγκροτήματα Τύπου καθ’ όλη τη χρονική περίοδο 20152019 έθεταν επίμονα ένα ερώτημα σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πολιτική συνοχή σε μια κυβέρνηση συνασπισμού αριστερών δεξιών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καθόλου παράδοση σε πολυκομματικές κυβερνήσεις; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα προκύπτει μέσα από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που έχουν ξεκινήσει με την έρευνα της ΕΥΠ, με νόμιμες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (επισυνδέσεις) την περίοδο 20152017, όπου εντοπίζεται όχι μόνον ένα κύκλωμα «προστασίας», εξυπηρετήσεων και εκβιασμών, με την εμπλοκή απότακτων αστυνομικών και επίορκων αξιωματικών, ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, δικηγόρων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αλλά και η ενεργός παρουσία του τότε υπουργού Αμυνας και επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένου, και της συζύγου του.
Η έρευνα αυτή τελούσε και, σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εις γνώση του τότε πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτη, ενώ το σύνολο του υλικού που είχε συγκεντρωθεί μετά την πολύμηνη έρευνα από την υπηρεσία είχε καταλήξει μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, χωρίς να αξιοποιηθεί.
Από την άλλη πλευρά, το 2018, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις και τα υπονοούμενα του ραδιοφωνικού παραγωγού Γ. Τράγκα, που διατηρούσε και διατηρεί «εκλεκτικές σχέσεις» με τον Π. Καμμένο, όταν στη δημόσια αλλά και στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση κυριαρχούσε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, γινόταν γνωστό ότι: «Μη νομίζετε ότι ο Καμμένος δεν ξέρει τι ρόλο παίζει και ο Νικολάκης ο Παππάς. Τι ξέρει ο Καμμένος για τις τράπεζες; Ο υπουργός Αμυνας παρακολουθεί τους πάντες. Από τον Ρουμπάτη (σ.σ.: διοικητή της ΕΥΠ), τους διοικητές των τραπεζών... Συγκεντρώνει στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Τράγκας. Και συνέχιζε: «Εχω ακούσει τηλέφωνο του Πάνου να λέει στον Νίκο Παππά: “Ή θεραπεύεται η έκθεση Σαββίδη και μπαίνει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή αύριο δεν υπάρχει κυβέρνηση”. Ο Πάνος κρατάει τον Τσίπρα και ο Τσίπρας τον Πάνο. Ο Καμμένος παρακολουθεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δική του υπηρεσία πληροφοριών. Ακόμα και τον Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου την είσοδο έχει απαγορεύσει στο Πεντάγωνο».
Τι προκύπτει από αυτά; Το γεγονός ότι συνδετικός δεσμός των δύο συμμετόχων στη διακυβέρνηση της χώρας από το 2015 μέχρι το 2019 ήταν ένα πλέγμα εκβιασμών και αλληλεξαρτήσεων μέσα από νόμιμες και παράνομες παρακολουθήσεις, παρεμβάσεις, ρουσφέτια και οικονομικά συμφέροντα. Ετσι προκύπτει ένα θεσμικό ζήτημα ∆ημοκρατίας, αφού ένας πρωθυπουργός κρατούσε, εκβιαζόμενος προφανώς, τον συγκυβερνήτη του δίπλα του, παρά το γεγονός ότι ήξερε για τα έργα και τις ημέρες του από την πρώτη περίοδο ακόμη της διακυβέρνησης.
OI ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Μια σειρά αποκαλύψεων την τελευταία εβδομάδα, που ξεκίνησε από την προηγούμενη έκδοση των «Παραπολιτικών», με τη δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του ζεύγους Καμμένου σε ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας, προκειμένου να μεθοδευθούν η έφοδος και η βίαιη προσαγωγή του τελούντος ήδη σε φυσική παρακολούθηση εκδότη της εφημερίδας, Γ. Κουρτάκη, και του γενικού διευθυντή, Π. Τζένου, στις αρχές του 2017, με αφορμή μια μήνυση ουσιαστικά για συκοφαντική δυσφήμηση του ζεύγους Καμμένου, και επίσης η αποκάλυψη της ιδιωτικής συζήτησης του πανίσχυρου υπουργού τότε, Ν. Παππά, με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή στην Κύπρο, στις 21 Μαΐου 2016, που είχε ηχογραφήσει ο επιχειρηματίας, έχουν ανεβάσει στο κατακόρυφο το πολιτικό θερμόμετρο.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και έμπειρου κοινοβουλευτικού, Μ. Βορίδη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξής του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 για τις τελευταίες εξελίξεις. «Εδώ αποκαλύπτεται, με όλα αυτά, ένα αποτρόπαιο modus operandi, ένας τρόπος λειτουργίας μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία οργάνωνε με πάρα πολύ μεθοδικό και συστηματικό τρόπο την εξόντωση των πολιτικών, εκδοτικών και επιχειρηματικών της αντιπάλων. Οποιον δηλαδή στεκόταν αντίθετος στα σχέδιά της προκειμένου να οικοδομηθεί ένα καθεστώς», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας: «∆εν είναι να κοιτάξουμε μπρο στά, είναι να αποδώσουμε δικαιοσύνη, είναι το να θωρακίσουμε τη ∆ημοκρατία, είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ότι δεν γίνεται ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς και να οργανώνει την εξόντωση, την ηθική εξόντωση, τη δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων, αφενός, αλλά εν συνεχεία και να φτάνει να διακυβεύεται και η ελευθερία των πολιτικών του αντιπάλων, ανθρώπων που δεν έχουν κάνει τίποτα. Θέλω να πω ότι δεν έγινε αυτό μόνο σε αυτά τα πολύ σημαντικά που αποκαλύψατε τώρα. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν τη γενικότερη εικόνα. Γιατί γενικότερη εικόνα είναι η Novartis, γενικότερη εικόνα είναι η παρέμβαση στην Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, η γενικότερη εικόνα είναι οι συγκλονιστικές καταγγελίες που έχουν κάνει 34 διαφορετικοί εισαγγελείς, γεγονός πρωτοφανές για τη ∆ικαιοσύνη. Τέσσερις εισαγγελείς να βγαίνουν να ονοματίζουν συγκεκριμένο υπουργό για χειραγώγηση της ∆ικαιοσύνης στην κατεύθυνση κατασκευής ενόχων, στην κατεύθυνση της εκμαιεύσεως συγκεκριμένων αποφάσεων. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των υπουργών που μιλάνε με ισοβίτες προκειμένου να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των χαλκευμένων καταθέσεων μαρτύρων, οι οποίοι πηγαίνουν καθ’ υπόδειξη και καταθέτουν».
ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Επί της ουσίας, μέσα από τη σωρεία συνομιλιών και επαφών που αποκαλύπτει ο όγκος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που βρίσκονται πλέον στη διάθεση της τακτικής ∆ικαιοσύνης, απομαγνητοφωνημένες όπως πληροφορούμεθα, αλλά και από τις διαδρομές αποκαλύψεων που έχει ακολουθήσει η έρευνα της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που συγκροτήθηκε για τυχόν εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis και έχει συσχετισθεί και με την υπόθεση των παρεμβάσεων στη ∆ικαιοσύνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού ∆. Παπαγγελόπουλου, προκύπτει: Λειτουργία παρακρατικού μηχανισμού υπό πολιτική προστασία, που διαχειρίζονται οι Παπαχρήστος (απότακτος της ΕΛ.ΑΣ., κουμπάρος του Π. Καμμένου) και Μάλαμας, αμφότεροι δολοφονημένοι, ενώ συμμετέχουν επίορκοι αστυνομικοί, άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, κρατικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το δίκτυο αυτό δομικής διαφθοράς για την Ελλάδα στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. συσχετίζεται από δύο αλληλοσυμπληρούμενα παραδικαστικά συστήματα, με το ένα από αυτά να «χειραγωγείται» όπως γίνεται φανερό και από τις εξελίξεις στην επιτροπή της Βουλής από τον ∆. Παπαγγελόπουλο και «φιλικές» σε αυτόν εκδοτικές επιχειρήσεις, με στόχο να «ανεβάζουν» ή να «εξαφανίζουν» δικαστικές υποθέσεις.
Το «μαγαζί», οι «ατζέντες» και τα χρυσοφόρα deals, στα οποία με χαρακτηριστική άνεση αναφέρεται ο Ν. Παππάς στην υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Σ. Μιωνή τον Μάιο του 2016, σε αυτό ακριβώς το δίκτυο γίνεται ήδη φανερό ότι αναφέρονται.
«Από την έρευνα των “Παραπολιτικών” δημοσιεύθηκαν αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων κειμένωνεκθέσεων της ΕΥΠ, προκύπτει ότι την περίοδο από το 2016, τουλάχιστον, δρούσε παράνομα επιχειρηματικό κύκλωμα σε διασύνδεση με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες της εποχής, αλλά και με τη συμμετοχή αξιωματικών της Αστυνομίας. Εχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία. Κινούμε, επίσης, τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για πρόσωπα! Ζητήσαμε ήδη τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, ώστε να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων που μας αφορούν.Η Αστυνομία θα καθαρίσει την κηλίδα και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Είναι σώμα δημοκρατικό, που τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αυτά που αποκαλύπτονται γενικότερα για εκείνη την περίοδο τρομάζουν. Θα τα αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ψυχραιμία και συναίσθηση δημοκρατικού καθήκοντος.Με θεσμικές βελτιώσεις θα σφραγίσουμε το πολίτευμα από απόπειρες παρακρατικής διακυβέρνησης. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι ώστε να αφήνονται άφρονες να αλλοιώνουν τη ∆ημοκρατία», δήλωσε σχετικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τίθεται ένα πολιτικό ερώτημα: Πόσο αποκομμένος από τη γενικότερη «ηθική Αριστερά» και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παρακρατικός μηχανισμός ή τα δικαστικά συστήματα στα οποία εμπλέκεται ο ∆. Παπαγγελόπουλος;
Υπάρχει μια σειρά δηλώσεων του στενού κύκλου αλλά και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα που μηδενίζουν τις αποστάσεις και δείχνουν το ιδεολογικοπολιτικό περίβλημα μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η «εκτροπή». Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018 ο Π. Πολάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δήλωνε: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιον φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή». Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να επιταχύνει η ∆ικαιοσύνη αυτό που κάνει», προχωρώντας σε μια παραίνεση: «∆εν μπορούμε να συνεχίσουμε την ψηλή κουλτούρα». «Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας», έλεγε και κατέληγε: «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».
Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2018, η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, σε μια σπάνια συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αμιγώς πολιτικού περιεχομένου, σημείωνε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». ∆ύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2020, ο ίδιος ο πρ. πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας υπογράμμιζε σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι στην επόμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει «τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας».Από την άλλη πλευρά, στις παρεμβάσεις στη ∆ικαιοσύνη δεν εμπλέκεται μόνον ο ∆. Παπαγγελόπουλος. Χαρακτηριστική η περίπτωση, τον Φεβρουάριο του 2018, της ξαφνικής παρουσίας του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, ∆ημήτρη Τζανακόπουλου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την ώρα που η επικεφαλής της Εισαγγελίας ∆ιαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδιδαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ημητρίου, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες προβλέπεται μια θύελλα νέων αποκαλύψεων, που θα δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα για την πραγματικότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. Μέσα όμως στον κύκλο αυτόν των γεγονότων, κρίσιμη δείχνει η μόχλευση των καταγγελιών της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, γιατί μοιάζει με «ακτινογραφία» της συνδυαστικής δράσης με την οποία λειτουργούσαν οι προαναφερόμενοι παρακρατικοί μηχανισμοί. Η εισαγγελέας Τσατάνη, που χειριζόταν τη δικαστική υπόθεση Βγενόπουλου, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ του Νοεμβρίου 2015 και του Οκτωβρίου 2016 δέχθηκε διαδοχικά το «bullying» του ∆. Παπαγγελόπουλου να δώσει την υπόθεση στην εισαγγελέα ∆ιαφθοράς, τις απειλές του εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κ. Βαξεβάνη, στη συνέχεια την πειθαρχική δίωξή της από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου και μετέπειτα νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, Βασιλική Θάνου, και τελικά τρομοκρατικού χαρακτήρα βομβιστική επίθεση από την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Κρίσιμη λεπτομέρεια: ελάχιστες ημέρες πριν από την επίθεση στην οικία της, είχε αφαιρεθεί η αστυνομική φρουρά.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 27 Ιουνίου
Η έρευνα αυτή τελούσε και, σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εις γνώση του τότε πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτη, ενώ το σύνολο του υλικού που είχε συγκεντρωθεί μετά την πολύμηνη έρευνα από την υπηρεσία είχε καταλήξει μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, χωρίς να αξιοποιηθεί.
Από την άλλη πλευρά, το 2018, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις και τα υπονοούμενα του ραδιοφωνικού παραγωγού Γ. Τράγκα, που διατηρούσε και διατηρεί «εκλεκτικές σχέσεις» με τον Π. Καμμένο, όταν στη δημόσια αλλά και στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση κυριαρχούσε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, γινόταν γνωστό ότι: «Μη νομίζετε ότι ο Καμμένος δεν ξέρει τι ρόλο παίζει και ο Νικολάκης ο Παππάς. Τι ξέρει ο Καμμένος για τις τράπεζες; Ο υπουργός Αμυνας παρακολουθεί τους πάντες. Από τον Ρουμπάτη (σ.σ.: διοικητή της ΕΥΠ), τους διοικητές των τραπεζών... Συγκεντρώνει στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Τράγκας. Και συνέχιζε: «Εχω ακούσει τηλέφωνο του Πάνου να λέει στον Νίκο Παππά: “Ή θεραπεύεται η έκθεση Σαββίδη και μπαίνει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή αύριο δεν υπάρχει κυβέρνηση”. Ο Πάνος κρατάει τον Τσίπρα και ο Τσίπρας τον Πάνο. Ο Καμμένος παρακολουθεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δική του υπηρεσία πληροφοριών. Ακόμα και τον Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου την είσοδο έχει απαγορεύσει στο Πεντάγωνο».
Τι προκύπτει από αυτά; Το γεγονός ότι συνδετικός δεσμός των δύο συμμετόχων στη διακυβέρνηση της χώρας από το 2015 μέχρι το 2019 ήταν ένα πλέγμα εκβιασμών και αλληλεξαρτήσεων μέσα από νόμιμες και παράνομες παρακολουθήσεις, παρεμβάσεις, ρουσφέτια και οικονομικά συμφέροντα. Ετσι προκύπτει ένα θεσμικό ζήτημα ∆ημοκρατίας, αφού ένας πρωθυπουργός κρατούσε, εκβιαζόμενος προφανώς, τον συγκυβερνήτη του δίπλα του, παρά το γεγονός ότι ήξερε για τα έργα και τις ημέρες του από την πρώτη περίοδο ακόμη της διακυβέρνησης.
OI ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Μια σειρά αποκαλύψεων την τελευταία εβδομάδα, που ξεκίνησε από την προηγούμενη έκδοση των «Παραπολιτικών», με τη δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του ζεύγους Καμμένου σε ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας, προκειμένου να μεθοδευθούν η έφοδος και η βίαιη προσαγωγή του τελούντος ήδη σε φυσική παρακολούθηση εκδότη της εφημερίδας, Γ. Κουρτάκη, και του γενικού διευθυντή, Π. Τζένου, στις αρχές του 2017, με αφορμή μια μήνυση ουσιαστικά για συκοφαντική δυσφήμηση του ζεύγους Καμμένου, και επίσης η αποκάλυψη της ιδιωτικής συζήτησης του πανίσχυρου υπουργού τότε, Ν. Παππά, με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή στην Κύπρο, στις 21 Μαΐου 2016, που είχε ηχογραφήσει ο επιχειρηματίας, έχουν ανεβάσει στο κατακόρυφο το πολιτικό θερμόμετρο.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και έμπειρου κοινοβουλευτικού, Μ. Βορίδη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξής του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 για τις τελευταίες εξελίξεις. «Εδώ αποκαλύπτεται, με όλα αυτά, ένα αποτρόπαιο modus operandi, ένας τρόπος λειτουργίας μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία οργάνωνε με πάρα πολύ μεθοδικό και συστηματικό τρόπο την εξόντωση των πολιτικών, εκδοτικών και επιχειρηματικών της αντιπάλων. Οποιον δηλαδή στεκόταν αντίθετος στα σχέδιά της προκειμένου να οικοδομηθεί ένα καθεστώς», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας: «∆εν είναι να κοιτάξουμε μπρο στά, είναι να αποδώσουμε δικαιοσύνη, είναι το να θωρακίσουμε τη ∆ημοκρατία, είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ότι δεν γίνεται ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς και να οργανώνει την εξόντωση, την ηθική εξόντωση, τη δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων, αφενός, αλλά εν συνεχεία και να φτάνει να διακυβεύεται και η ελευθερία των πολιτικών του αντιπάλων, ανθρώπων που δεν έχουν κάνει τίποτα. Θέλω να πω ότι δεν έγινε αυτό μόνο σε αυτά τα πολύ σημαντικά που αποκαλύψατε τώρα. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν τη γενικότερη εικόνα. Γιατί γενικότερη εικόνα είναι η Novartis, γενικότερη εικόνα είναι η παρέμβαση στην Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, η γενικότερη εικόνα είναι οι συγκλονιστικές καταγγελίες που έχουν κάνει 34 διαφορετικοί εισαγγελείς, γεγονός πρωτοφανές για τη ∆ικαιοσύνη. Τέσσερις εισαγγελείς να βγαίνουν να ονοματίζουν συγκεκριμένο υπουργό για χειραγώγηση της ∆ικαιοσύνης στην κατεύθυνση κατασκευής ενόχων, στην κατεύθυνση της εκμαιεύσεως συγκεκριμένων αποφάσεων. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των υπουργών που μιλάνε με ισοβίτες προκειμένου να ενοχοποιήσουν επιχειρηματίες. Αυτά έρχονται και συμπληρώνουν την εικόνα των χαλκευμένων καταθέσεων μαρτύρων, οι οποίοι πηγαίνουν καθ’ υπόδειξη και καταθέτουν».
ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Επί της ουσίας, μέσα από τη σωρεία συνομιλιών και επαφών που αποκαλύπτει ο όγκος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που βρίσκονται πλέον στη διάθεση της τακτικής ∆ικαιοσύνης, απομαγνητοφωνημένες όπως πληροφορούμεθα, αλλά και από τις διαδρομές αποκαλύψεων που έχει ακολουθήσει η έρευνα της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που συγκροτήθηκε για τυχόν εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis και έχει συσχετισθεί και με την υπόθεση των παρεμβάσεων στη ∆ικαιοσύνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού ∆. Παπαγγελόπουλου, προκύπτει: Λειτουργία παρακρατικού μηχανισμού υπό πολιτική προστασία, που διαχειρίζονται οι Παπαχρήστος (απότακτος της ΕΛ.ΑΣ., κουμπάρος του Π. Καμμένου) και Μάλαμας, αμφότεροι δολοφονημένοι, ενώ συμμετέχουν επίορκοι αστυνομικοί, άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, κρατικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το δίκτυο αυτό δομικής διαφθοράς για την Ελλάδα στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. συσχετίζεται από δύο αλληλοσυμπληρούμενα παραδικαστικά συστήματα, με το ένα από αυτά να «χειραγωγείται» όπως γίνεται φανερό και από τις εξελίξεις στην επιτροπή της Βουλής από τον ∆. Παπαγγελόπουλο και «φιλικές» σε αυτόν εκδοτικές επιχειρήσεις, με στόχο να «ανεβάζουν» ή να «εξαφανίζουν» δικαστικές υποθέσεις.
Το «μαγαζί», οι «ατζέντες» και τα χρυσοφόρα deals, στα οποία με χαρακτηριστική άνεση αναφέρεται ο Ν. Παππάς στην υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Σ. Μιωνή τον Μάιο του 2016, σε αυτό ακριβώς το δίκτυο γίνεται ήδη φανερό ότι αναφέρονται.
Η Αστυνομία θα καθαρίσει την κηλίδα
«Από την έρευνα των “Παραπολιτικών” δημοσιεύθηκαν αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων κειμένωνεκθέσεων της ΕΥΠ, προκύπτει ότι την περίοδο από το 2016, τουλάχιστον, δρούσε παράνομα επιχειρηματικό κύκλωμα σε διασύνδεση με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες της εποχής, αλλά και με τη συμμετοχή αξιωματικών της Αστυνομίας. Εχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στην Αστυνομία. Κινούμε, επίσης, τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για πρόσωπα! Ζητήσαμε ήδη τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, ώστε να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων που μας αφορούν.Η Αστυνομία θα καθαρίσει την κηλίδα και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Είναι σώμα δημοκρατικό, που τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αυτά που αποκαλύπτονται γενικότερα για εκείνη την περίοδο τρομάζουν. Θα τα αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ψυχραιμία και συναίσθηση δημοκρατικού καθήκοντος.Με θεσμικές βελτιώσεις θα σφραγίσουμε το πολίτευμα από απόπειρες παρακρατικής διακυβέρνησης. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι ώστε να αφήνονται άφρονες να αλλοιώνουν τη ∆ημοκρατία», δήλωσε σχετικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Tο ιδεολογικοπολιτικό περίβλημα μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε το παρακράτος
Τίθεται ένα πολιτικό ερώτημα: Πόσο αποκομμένος από τη γενικότερη «ηθική Αριστερά» και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παρακρατικός μηχανισμός ή τα δικαστικά συστήματα στα οποία εμπλέκεται ο ∆. Παπαγγελόπουλος;
Υπάρχει μια σειρά δηλώσεων του στενού κύκλου αλλά και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα που μηδενίζουν τις αποστάσεις και δείχνουν το ιδεολογικοπολιτικό περίβλημα μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η «εκτροπή». Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018 ο Π. Πολάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δήλωνε: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιον φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή». Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να επιταχύνει η ∆ικαιοσύνη αυτό που κάνει», προχωρώντας σε μια παραίνεση: «∆εν μπορούμε να συνεχίσουμε την ψηλή κουλτούρα». «Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας», έλεγε και κατέληγε: «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».
Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2018, η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, σε μια σπάνια συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αμιγώς πολιτικού περιεχομένου, σημείωνε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». ∆ύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2020, ο ίδιος ο πρ. πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας υπογράμμιζε σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι στην επόμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει «τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας».Από την άλλη πλευρά, στις παρεμβάσεις στη ∆ικαιοσύνη δεν εμπλέκεται μόνον ο ∆. Παπαγγελόπουλος. Χαρακτηριστική η περίπτωση, τον Φεβρουάριο του 2018, της ξαφνικής παρουσίας του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, ∆ημήτρη Τζανακόπουλου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την ώρα που η επικεφαλής της Εισαγγελίας ∆ιαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδιδαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ημητρίου, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες προβλέπεται μια θύελλα νέων αποκαλύψεων, που θα δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα για την πραγματικότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ. Μέσα όμως στον κύκλο αυτόν των γεγονότων, κρίσιμη δείχνει η μόχλευση των καταγγελιών της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, γιατί μοιάζει με «ακτινογραφία» της συνδυαστικής δράσης με την οποία λειτουργούσαν οι προαναφερόμενοι παρακρατικοί μηχανισμοί. Η εισαγγελέας Τσατάνη, που χειριζόταν τη δικαστική υπόθεση Βγενόπουλου, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ του Νοεμβρίου 2015 και του Οκτωβρίου 2016 δέχθηκε διαδοχικά το «bullying» του ∆. Παπαγγελόπουλου να δώσει την υπόθεση στην εισαγγελέα ∆ιαφθοράς, τις απειλές του εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κ. Βαξεβάνη, στη συνέχεια την πειθαρχική δίωξή της από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου και μετέπειτα νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, Βασιλική Θάνου, και τελικά τρομοκρατικού χαρακτήρα βομβιστική επίθεση από την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Κρίσιμη λεπτομέρεια: ελάχιστες ημέρες πριν από την επίθεση στην οικία της, είχε αφαιρεθεί η αστυνομική φρουρά.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 27 Ιουνίου