Θετικό πρόσημο βάζουν οι πολίτες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με άρθρο γνώμης για την Ελλάδα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στις κυβερνητικές κινήσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού σε νησιά και Έβρο, αλλά και στην επιτυχή έκβαση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «παίρνει καλό βαθμό από τους Έλληνες».

Ωστόσο, στο άρθρο της εφημερίδας επισημαίνεται ότι επόμενοι μήνες για την κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και η οικονομία να επιστρέψει στην ύφεση.

fghfg


Όπως προαναφέρθηκε το άρθρο αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση στο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Από τη μία ανέκρουσε τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών και από την άλλη επέβαλλε την ειρήνη στα σύνορα, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Handelsblatt.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η πορεία της πανδημίας επιβραδύνθηκε πιο πετυχημένα από ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης».

«Πρόκειται για μία εκπληκτική επιτυχία, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η Ελλάδα, μετά την κρίση χρέους, είχε θεωρηθεί αποτυχημένο κράτος», προσθέτει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, Gerd Höhler.

Παράλληλα, η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών από την πλειοψηφία των πολιτών εκφράζεται και μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Η Handelsblatt αναφέρεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και στο 68% της θετικής γνώμης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απολαμβάνει πολύ μικρότερα ποσοστά αποδοχής.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις είναι παροδικές. Με την ύφεση προ των πυλών λόγω της πανδημίας και πρόβλεψη για 9,7% μείωση του ΑΕΠ και 20% ανεργία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να βρει λύσεις προκειμένου να υποστηρίξει τις εταιρείες και να ανακόψει την αύξηση της ανεργίας, αναφέρει το άρθρο.