Και τι δεν είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης , για την αντιπολίτευση που προσπαθούν να κάνουν στην πολιτική αλλά και στη στρατηγική του.

«Λέτε ότι εμείς δεν έχουμε στρατηγική αλλά σε ένα χρόνο έχουμε φέρει τρία νομοσχέδια, όσα δηλαδή φέρατε εσείς σε 4,5 χρόνια» ανέφερε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του τελευταίου νομοσχεδίου του υπουργείου του», ανέφερε για να προσθέσει με νόημα: «Το ένα νομοσχέδιό σας ήταν για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, συζητήσαμε και είδαμε τα αποτελέσματά του. Το άλλο νομοσχέδιό σας ήταν οι βοσκήσιμες γαίες, δηλαδή τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε για αυτό. Και το τρίτο νομοσχέδιό σας ήταν για το ζήτημα της ρύθμισης με την αναγραφή, με τη δήλωση των τιμολογίων το οποίο δεν εφαρμόστηκε».

Κατανοώντας την αμηχανία των συναδέλφων του τού ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα δεν έκαναν στην… εποχή τους εξέφρασε και τη συμπόνια του προς αυτούς: «Να σας πω, λοιπόν, τι έχετε πάθει τώρα. Φέραμε το προηγούμενο νομοσχέδιο το οποίο και ψηφίστηκε με διακόσιες ενενήντα δύο ψήφος ψήφους εδώ μέσα! Έχει γίνει αυτό! Και πηγαίνατε μετά και σας μάλωναν οι δικοί σας. “Έτσι θα κάνουμε αντιπολίτευση; Άμα πηγαίνετε και ψηφίζετε όλα τα νομοσχέδια, τι αντιπολίτευση θα κάνουμε;” σας έλεγαν. Μόνο που υπάρχει δυσκολία στο πού θα διαφωνήσετε. Διότι λέγατε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου ήταν δικές σας οπότε πώς θα γίνει να μην ψηφίσετε τις διατάξεις σας».

Και συνέχισε: «Αυτό είναι καιροσκοπική αντιπολίτευση, είναι αντιπολίτευση της πλάκας. Ελάτε και καθίστε σοβαρά και πείτε τι είναι αυτό το οποίο δεν σας αρέσει».

Τελικά βέβαια παρότι «διαφώνησαν» αναγκάστηκαν οι του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τα 6 από τα συνολικά 21 άρθρα του νομοσχεδίου. Και κοντά στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων. «Ναι» είπαν και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛΛ σε 11 άρθρα, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης σε δύο (το κάθε κόμμα) και του ΜέΡΑ 25 σε ένα.

Και βέβαια υπήρξε και ένα άρθρο που συγκέντρωσε ομοφωνία, δηλαδή το ψήφισαν και οι 300. Είναι αυτό το οποίο αφορά την απαγόρευση εκτροφής και χρησιμοποίησης των ιπποειδών για την παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών, καθώς και εξαγωγής τους για τους ίδιους σκοπούς, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σφαγής της συγκεκριμένης κατηγορίας ζώων., όπως ήδη ισχύει για τους σκύλους και τις γάτες.