Ότι επιχειρεί να κερδοσκοπήσει με την πρόταση μομφής λόγω έλλειψης αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε πριν από λίγο τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο υπουργός είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέχεται από έλλειψη ευθύνης, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «άστοχη και υποκριτική» που υπαγορεύεται από το έλλειμμα αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε νωρίτερα ότι θα καταργήσει τον πτωχευτικό κώδικα, εάν ξανά επιλεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο κ . Σταικούρας τόνισε ότι «Το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι θα τον καταργήσετε μ' ένα νόμο και μ' ένα άρθρο». «Επιχειρείτε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά στις αγωνίες των πολιτών, προκειμένου να καλύψει τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Επιδίδεστε συνεχώς σε κυνήγι μαγισσών», σημείωσε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης της πρώτης κατοικίας, γι’αυτό και η πρόταση δυσπιστίας έπρεπε κανονικά να στρέφεται κατά του κ. Τσακαλώτου που τα υπέγραφε όλα.
Επίσης ο υπουργός, αναφέρθηκε σε μια σειρά από στοιχεία που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος, δηλαδή η ψυχολογία της αγοράς, είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη της κοινωνίας είχε επίσης σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σημείο της.
Η ανεργία μειωνόταν σημαντικά.
Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμιζαν την οικονομία.
Το κόστος δανεισμού της χώρας είχε διαμορφωθεί στο μισό της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι καταθέσεις στις τράπεζες αυξάνονταν, και τα «κόκκινα δάνεια» στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μειώνονταν.
Η επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας είχε τονωθεί.
Η αξιοπιστία της είχε ενισχυθεί.
Και η οικονομία είχε αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική.
«Αλλά και μέσα στην υγειονομική κρίση, σχεδιάσαμε και λάβαμε ένα συνεκτικό, δυναμικό και αποτελεσματικό ‘πακέτο’ μέτρων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 24 δισ. ευρώ, απλώνοντας ένα ευρύ ‘δίχτυ προστασίας’ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε.
«Πριν κάποιους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και άλλοι θεσμοί, εκτιμούσαν ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη, το 2020.
Σήμερα, αναθεώρησαν – επί τα βελτίω – τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία, σε αντιδιαστολή με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Αυτό συνιστά απόδειξη ότι λάβαμε, μεθοδικά και έγκαιρα, τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε, όσο είναι εφικτό, τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης», συμπλήρωσε o υπουργός.