Πλήρη στήριξη στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας παράλληλα καυστικά τις επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεθαύριο, Πέμπτη, στη Βουλή, ωστόσο το περίγραμμα έχει ήδη δοθεί, ότι δηλαδή δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη ούτε απόπειρα συγκάλυψης του θέματος Λιγνάδη.
Μάλιστα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ατυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση την έδωσε -άθελά του προφανώς καθώς λένε- σε ανάρτησή του ο ίδιος ο εκπρόσωπός του, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μέσα στην ταραχή του αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης.
Η 6η Φεβρουαρίου, όταν όπως λέει ο κ. Ηλιόπουλος «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.», είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο κ. Λιγνάδης. Αυτό, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, τα λέει όλα: Η παραίτηση Λιγνάδη έγινε με διαφορά μόλις πέντε ωρών από την ημέρα που υπήρξε το δημοσίευμα-καταγγελία χωρίς μάλιστα να τον κατονομάζει. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή. Πώς γίνεται λοιπόν, συνεχίζουν, να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα;
«Για ποια συγκάλυψη μιλάτε;» είπε νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε: «Η κυρία Μενδώνη ζήτησε παραίτηση η οποία υπεβλήθη αμέσως. Εμείς επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη δεν θα βγάλαμε τον Λιγνάδη να τον καταδικάσουμε εκείνη τη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε ενώ δεν υπήρχε δημόσια καταγγελία. Ο Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε. Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Γιατί αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Πέραν τούτου, στο Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένοι από το έργο που επιτελεί η κα Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, μέσα στο δύσκολο και απρόβλεπτο περιβάλλον της πανδημίας, συνεχίζει τη δράση του προσηλωμένο στους στρατηγικούς στόχους του: την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς πολιτιστικού πόλου, την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενδυνάμωση της σύγχρονης δημιουργίας, τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιακών δομών του και των εποπτευόμενων οργανισμών του, την αναβάθμιση της ποιότητας του δημοσίου χώρου, τη βελτιωμένη πρόσβαση των πολιτών σε πολιτιστικές υποδομές και τη διευκόλυνση επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων με σεβασμό στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.