Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Μπορεί να ήταν λάθος η βάπτιση αλλά δεν μπορούν να με κατηγορούν για πλαστογράφηση
«Το τέλος της Ελληνικής Δημοκρατία η πρόταση Τσίπρα για μορατόριουμ»
«Μπορεί και να έχω κάνει και λάθος στο θέμα της βάπτισης αλλά δεν είναι δυνατόν να με κατηγορούν για πλαστογράφηση του συγκεκριμένου εγγράφου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος άλλαξε τον νόμο και παραγράφηκε αδίκημα του αδελφού του που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία.
Για το μορατοριουμ που ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως κάτι τέτοιο θα ήταν το τέλος της ελληνικής δημοκρατίας όπως την ξέρουμε.
Επισήμανε μάλιστα πως η πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ωμός εκβιασμός ή θα περνάς τα νομοσχέδια που θέλω ή θα κατεβάζω πολίτες στους δρόμους.
Αναγνώρισε ότι οι περιορισμοί από τον εφιάλτη της πανδημίας έχουν κρατήσει μεγάλο διάστημα και πως η πίεση των πολιτών είναι μεγάλη.
Σημείωσε πως λόγω και των εμβολιασμών έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο να ανοίξουν δραστηριότητες. Ενώ τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητά την χρυσή τομή καθώς η κοινωνία χρειάζεται βαλβίδες εκτόνωσης.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:
«Όλο αυτό που έγινε χθες στη Βουλή είναι δηλωτικό του σε ποια κατάσταση είναι ο κ. Τσίπρας. Το πιο ωραίο tweet που διάβασα είναι ενός κυρίου Νικολαϊδη που λεει ''στου πλαστογράφου το σπίτι δεν μιλάνε για πλαστογραφία''. Το να μου ασκήσει κάποιος κριτική για το αν έπρεπε να δεχτώ να είμαι νονός ή όχι στη συγκεκριμένη βάπτιση είναι μια θεμιτή κριτική και πιθανόν και να μην έπρεπε. Δεν λεω ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, μπορεί να έχω κάνει και λάθος. Βλέποντας εκ των υστέρων το μέγεθος της αντίδρασης θα μπορούσα να το είχα αποφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Το θεώρησα τιμή για μένα να με καλεί κάποιος σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την οικογένειά του και για αυτό και πήγα επειδή εκτιμώ πολύ τον πατέρα. Όμως από το σημείο του να πεις «όχι δεν έπρεπε να πας» έως του σημείου «έκανες πλαστογραφία εσύ και ο πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων για να δικαιολογήσεις εκ των υστέρων τη βάπτιση» με συγχωρείτε εδώ υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Και όταν αυτή την κριτική στην ασκεί ο Τσίπρας που άλλαξε το νόμο για να σώσει τον αδελφό του από το αδίκημα της πλαστογραφίας... Για να καταλάβει ο κόσμος υπήρχε μια δίωξη, καταρχάς η δίωξη ερευνάται αν καλώς εγινε σε βαθμό πλημμελήματος ή έπρεπε ναγίνει σε βαθμό κακουργήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς αν εκτός από αυτό υπάρχει και πειθαρχικό για τους δικαστές οι οποίοι είχαν εμπλακεί, ο υπουργός απάντησε: «Ναι γιατί ο Εισαγγελέας που έκανε τη δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος αμέσως μετά πήρε μια πολύ μεγάλη προαγωγή. Όλα αυτά γίνανε επί Τσίπρα, και εκεί υπάρχει η υπόνοια μιας συναλλαγής αλλά αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη με τους θεσμούς που έχει και τους ρυθμούς που έχει».
Ερωτηθείς αν έχει καθυστερήσει το Πειθαρχικό, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Προφανώς, εγώ ειμαι τρεισήμισι χρόνια σε προκαταρκτική έρευνα για τη Novartis … μου βάζετε και την ιδέα να καταθέσω και μια σχετική ερώτηση στη Βουλή. Όμως η συνέχεια του θέματος είναι η εξής, ασκήθηκε αυτή η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, πήγε να γίνει η δίκη, ζήτησαν οι δικηγόροι αναβολή, πήρε αναβολή για 6 μήνες μετά. Στο ενδιάμεσο μεταξύ του αιτήματος της αναβολής και της εκδικάσεως της υποθέσεως αλλάζει ο νόμος και το συγκεκριμένο αδίκημα με τη συγκεκριμένη ποινή υπόκειται σε παραγραφή. Γίνεται η δίκη μετά από 6 μήνες, διαπιστώνεται η παραγραφή εκ του νόμου, αθώος ο κατηγορούμενος. ...Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι εκεί ο κ. Τσίπρας είναι σοβαρά πολιτικά εκτεθειμένος».
«Αυτό που πραγματικά με εκνεύρισε και με στεναχώρησε είναι ότι ανεβαίνει ο κ. Τσίπρας, έχουμε την πολύ σοβαρή συζήτηση για την Ελληνικός Χρυσός, και κάνει 20 λεπτά επίθεση σε μένα ως πλαστογράφο για τη βάπτιση. Αυτή δεν είναι μια πολιτική κατηγορία, είναι μια προσωπική κατηγορία. Πάω στη Βουλή για να απαντήσω εφόσον ο ίδιος με κάλεσε να πάω να απαντήσω, ένας κύριος τι κάνει; Κάθεται απέναντι, ακούει την απάντηση που του δίνει ο συνομιλητής του και αν θέλει ανταπαντά. Ο κ.Τσίπρας το έβαλε στα πόδια, έφυγε τρέχοντας δηλαδή με έβρισε και μετά το έβαλε στα πόδια», υπογράμμισε ο ίδιος.
Αναφορικά με την αιχμή που άφησε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Κατωπόδη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ο κ. Κατωπόδης επελέγη στη θέση αυτή από τον Α. Γεωργιάδη; Είναι κάποιος φίλος της ΝΔ, κάποιο κομματικό μας στέλεχος, κάποια δική μας επιλογή; Βεβαίως και όχι. Ο κ. Κατωπόδης επελέγη στη θέση αυτή από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016 από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και με λευκή ψήφος της ΝΔ. Άρα σε κάθε περίπτωση δεν είναι «δικός μας», είναι διορισμένος από τον Τσίπρα. Δηλαδή έχω εγώ σχέση εξάρτησης μαζί του γιατί έβαλα λάδι στο παιδί του και δεν έχει ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε ή ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε; Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Κατωπόδης δεν ελέγχει εμένα ούτε εγώ ελέγχω αυτόν».
Ερωτηθείς αν μετά από όλη αυτή τη φασαρία θα επέλεγε ξανά να κάνει τη βάπτιση, ο υπουργός απάντησε: «Το πιθανότερο είναι ναι γιατί όταν κάποιος, τον οποίο εκτιμάς, σου κάνει αυτή την πολύ τιμητική για μένα πρόταση και σου εξηγεί και τους λόγους τους προσωπικούς που έχει για να γίνει η βάπτιση τώρα το να δείξεις παγερή αδιαφορία για πολιτικούς λόγους μου δείχνει και λίγο απανθρωπιά. Δεν είμαστε ρομπότ και εγώ ούτε θέλω να γίνω ρομπότ. Έχω μια γενική γνώμη για την πολιτική, δεν πρέπει οι πολιτικοί να γίνουμε ούτε ξύλινοι, ούτε απάνθρωποι, ούτε φτιαχτοί».
Για την πρόταση του κ. Τσίπρα για μορατόριουμ, ανέφερε: «Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας αν ποτέ γινόταν δεκτό από την κυβέρνηση θα ήταν το τέλος της ελληνική δημοκρατίας όπως την ξέρουμε. Είπε ότι επειδή στην πραγματικότητα αναγνώρισε χωρίς να το πει ότι οι συνεχείς πορείες και οι διαδηλώσεις και η πολιτική ένταση συμβάλουν στη διάδοσης της πανδημίας είπε για να σταματήσει η πολιτική ένταση και οι φασαρίες και οι διαδηλώσεις, που κατά τεκμήριο συμβάλουν στη ένταση της πανδημίας αυτό το προσθέτω εγώ αλλά αυτό υπονοεί η πρότασή του, θα πρέπει η κυβέρνηση να προ-συνεννοείται με την αντιπολίτευση για το ποιο νομοσχέδιο θα ψηφίζει και ποιο όχι ώστε μόνο νομοσχέδια που έχουν την έγκριση της αντιπολιτεύσεως να περνάνε από τη Βουλή ειδάλλως αν αυτό δεν γίνεται θα κάνουμε συνέχεια διαδηλώσεις με όποια συνέπεια στην πανδημία».
«Αυτοί που κάνουν εκβιασμούς τη νύχτα και πουλάνε προστασία τι παραπάνω λένε από αυτό; Μιλάμε για κανονικότατο, στυγνό, ωμό εκβιασμό. Ή θα περνάς τα νομοσχέδια που μας αρέσουν ή θα κατεβάζω τον κόσμο τους δρόμους και γαια πυρί μιχθήτω, αυτό είπε ο κ. Τσίπρας. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση να το αποδεχότανε; Δηλαδή η Βουλή η εκλεγμένη από το λαό θα αυτοκαταργείτο υπό το φόβο των διαδηλώσεων και της επιπτώσεως των διαδηλώσεων στην πανδημία!», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Ο κ. Τσίπρας τώρα έχει μια καινούργια κασέτα λεει ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι οι διαδηλώσεις επιτείνουν την πανδημία. Όταν ισχυρίζεσαι δημόσια ότι οι διαδηλώσεις δεν διασπείρουν τον ιό άρα λες ότι η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων που φοράνε μάσκα, να πάρω την εκδοχή ότι φοράνε μάσκα, ότι δεν διαδίδει τον κορονοϊό τότε προφανώς θα πρέπει να προτείνεις πχ οι θεατές να μπορούν να πηγαίνουν στα γήπεδα του ποδοσφαίρου», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Άρα γιατί δεν λες να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο; Όταν το λες αυτό ταυτόχρονα δεν μπορεί να λες γιατί στα Άγια Θεοφάνεια δεν έπρεπε να πάει ο κόσμος στα προαύλια των εκκλησιών να πάρει αγιασμό! Βγαίνει η κα Αναγνωστοπούλου και λεει ότι είναι ακραία ανευθυνότητα της κυβερνήσεως να γίνει η στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια τη επαναστάσεως γιατί λεει αυτό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αν είσαι σε διαδήλωση όπου είσαι ο ένας πάνω στον άλλο με μάσκα δεν κολλάει, αν είσαι σε στρατιωτική παρέλαση που είσαι σε στρατιωτικό σχηματισμό άρα με απόσταση ο ένας από τον άλλο, κολλάει. Όταν βλέπουν εκκλησία κολλάει, όταν βλέπουν έθνος κολλάει, όταν βλέπουν εμπόριο κολλάει, όταν βλέπουν επανάσταση δεν κολλάει», επισήμανε ο ίδιος.
Αναφορικά με τα μέτρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε: «Όταν ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης κανένας μας δεν είχε συλλάβει ότι θα κράταγε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημερα είμαστε όλοι μας σε ένα σημείο βρασμού. Οι γιατροί σε σημείο βρασμού γιατί κουράζονται πάρα πολύ και είναι σε μια μάχη φοβερή, τιτάνια. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που είναι στα νοσοκομεία γιατί δίνουν μια φοβερή μάχη για τη ζωή τους. Οι γονείς σε σημείο βρασμού γιατί τα παιδιά τους είναι όλη μέρα σπίτι και φοβούνται ποια θα είναι η επίπτωση στον χαρακτήρα τους. Τα παιδιά που είναι κλεισμένα μέσα και δεν αντέχουν άλλο. Οι έμποροι που είναι κλειστά τα μαγαζιά τους, οι πελάτες που δεν μπορούν α βγουν να ψωνίσουν. Όλοι είμαστε σε σημείο βρασμού γιατί έχει κρατήσει πάρα πολύ».
«Αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε της κυβερνήσεως ούτε του Τσίπρα, είναι ένα βιολογικό φαινόμενο που θέτει τις κοινωνίες μας σε μεγάλη δοκιμασία. Σε αυτή την μεγάλη δοκιμασία υπάρχει μια διαφορά που θέλω να απαντήσω στον κόσμο που θέτει το ερώτημα ''μα με 300 ή με 1500 κρούσματα κλείναμε και με 3000 κρούσματα πάμε να ανοίξουμε;'' Αυτό είναι ένα πολύ λογικό ερώτημα. Υπάρχει μια βασική διαφορά, όταν κλείσαμε αρχές Φεβρουαρίου με περίπου 1.400 κρούσματα είχαμε εμβολιασθέντες στην Ελλάδα περίπου 25 χιλιάδες, σήμερα ειμαστε στο 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες και περίπου σε 10 μέρες θα είμαστε πάνω από τα 2 εκατομμύρια. Τι διαφορά δημιουργεί αυτό σε σχέση με τις αρχές Φεβρουαρίου; Ότι ναι μεν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται ο κίνδυνός όμως για τον θάνατο είναι πολύ μικρότερος γιατί αυτοί που πεθαίνουν στον κορονοϊό οι 9 στους 10 είναι άνω των 70, αυτοί πια θα έχουν όλοι εμβολιαστεί σε περίπου 25 μέρες από σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε σήμερα μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στο άνοιγμα με περισσότερα κρούσματα από ότι είχαμε όταν κλείσαμε; Η απάντηση είναι ναι διότι έχουμε το εμβόλιο. Όμως λόγω του ότι οι άνω των 70 είναι εμβολιασμένοι ο ιός για να επιβιώσει έχει κατέβει σε ηλικίες. Τώρα τα κρούσματα είναι σε ηλικίες 30-40-50-60 όμως αυτό τι αποτέλεσμα έχει για το σύστημα υγείας; Οι άνθρωποι αυτοί οι νεότεροι σε όσους προκαλούνται επιπλοκές και χρειάζονται κρεβάτι ΜΕΘ επειδή δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους και ευτυχώς οι περισσότεροι τα καταφέρνουν κρατάνε περισσότερες μέρες το κάθε κρεβάτι εντατικής θεραπείας άρα το σύστημα υπερφορτώνεται», πρόσθεσε.
«Εδώ λοιπόν προσπαθούμε να βρούμε μια χρυσή τομή σε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορώ να σας πω σήμερα τι θα κάνουμε γιατί δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Είναι βέβαιο ότι η κοινωνία χρειάζεται βαλβίδες εκτόνωσης γιατί και να κρατήσουμε την καραντίνα όπως την έχουμε πιστεύετε ότι τηρείται η καραντίνα; Αντί να υποκρινόμαστε ότι δήθεν τηρούνται αυτά τα μέτρα δεν πάμε να ανοίξουμε τα μέτρα εκεί που μπορούμε, να δώσουμε και στην κοινωνία μια ανάσα. Αυτή είναι η κουβέντα που γίνεται τώρα», διευκρίνισε ο υπουργός.
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το «πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια ανοησία», τόνισε: «Ο στόχος για την σωτηρία της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός του 2021 να πάει πολύ καλύτερα από τον τουρισμό του 2020. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια διαδικασία που επιτρέπει σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, τους «πελάτες» μας, να περνάνε τον έλεγχο του αεροδρομίου και να μπορούν να μπουν σε ένα ξενοδοχείο γρήγορα. Άρα αυτός ο ''πελάτης'' μας να ξέρει ότι θα έρθει στη χώρα μας και δεν θα ταλαιπωρηθεί και δεν θα κινδυνεύσει. Αυτή η πρόταση συμφέρει την ελληνική οικονομία; Με το που το λεει ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λεει ''είναι κωμική η πρόταση''».
«Χθες η πρόεδρος της επιτροπής της Κομισιόν είπε ότι αποφάσισε η επιτροπή επισήμως και υιοθετεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και άμεσα τίθεται σε εφαρμογή για να είναι έτοιμο τον Ιούνιο. Ποια είναι η χώρα που κυρίως ωφελείται από αυτό; Η χώρα μας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια πρόταση που κατά βάση συνέφερε τις τουριστικές χώρες με πρώτη την Ελλάδα και καταρχήν πολεμήθηκε από τις μη τουριστικές χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία. Παρά το ότι η Γερμανία από την αρχή ξεκίνησε αρνητικά κατάφερε η Ελλάδα μας και πέρασε σε επίπεδο ευρωπαϊκής επιτροπής αυτό που συνέφερε κυρίως την Ελλάδα και που συνέφερε λιγότερο τη Γερμανία. Σε αυτή την εθνική μας επιτυχία ο Τσίπρας βγήκε από την αρχή κόντρα και τώρα βγαίνει και λεει ότι είναι μια ανοησία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τι να πεις για αυτό τον άνθρωπο!», κατέληξε.